Világjáró

Mesebéli látvány: még saját felhője is van az aprócska lakatlan szigetnek

1 perc olvasás
Fotó: 24.hu

A Feröer-szigetek az utóbbi években egyre több turistát vonz, nem véletlenül. Akik ide érkeznek ugyanis rengeteg természeti csodával gazdagodhatnak, köztük a Kis-Dímun látványával. 

A szigetcsoport egyébként már a középkor óta lakott, persze akadnak máig, kvázi érintetlen területek is. Sokan Izlandhoz hasonlítják, ugyanis Feröer sem szűkölködik látványosságokból, akármerre nézünk, mindig találni valami újat, valami olyat, amit addig sohasem tapasztalhattunk. Feröer a Dán Királysághoz tartozik, de 1948 óta széles körű autonómiával rendelkezik, ugyanakkor csupán közel 60 ezren lakják. A helyi gazdaság főleg a halászatra épít, na meg a turizmusra, hiszen ahogy már említettük, elég felkapott hely lett az utóbbi esztendőkben.

A magyarul Juh-szigetként fordítható tájegység egyik nevezetessége a Kis-Dímun, mely lakatlan sziget révén nem is lenne tulajdonképpen nagy látványosság. Azonban a szerencsések varázslatos kilátással találkozhatnak, pláne ha jó időben érkeznek.

Az aprócska szigethez tetejét néha egy szintén kisméretű felhő takarja, amely már-már mesébe illő.

A Kis-Dímun első ránézésre egy terjedelmes sziklatömbből álló domb, melynek legmagasabb pontja is csupán 413 méteres, ez a Slættirnir nevű csúcs. Soha nem volt lakott terület, adottságai nem voltak igazán vonzók az ember számára, talán ez is adja most igazi értékességét.

A szigetre érkezni viszont elég nehézkes. A helyiek kizárólag viharmentes, tiszta időben szállítanak turistákat a helyszínre, viszont a látvány messziről is azért kielégítő. Mutatjuk is miről beszélünk.

Fotó: Wikipédia

(Forrás: Femina)




Kapcsolódó bejegyzések
Világjáró

Biztonságos és kényelmes utazás autóval

5 perc olvasás
Az autóval való utazás számos előnnyel jár, ami miatt még mindig sokan választják akár hosszabb utazásokra is. Autóval utazni biztonságos és kényelmes,…
Világjáró

Turbózd fel a kerékpárod!

4 perc olvasás
Végre itt a tartós jó idő, és bár még sokszor fúj hideg szél és az eső is gyakran lógatja a lábát, egyre…
Világjáró

Minden, amit a szlovén autópályamatricáról tudnod kell

4 perc olvasás
Szlovénia érthető módokon szerepel a legnépszerűbb külföldi országok listáján. Természetközeli úticélok, tengerpart, történelmi városok és kulturális programok várják az ide érkező turistákat….
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!