Színes

Billie Eilish, akinek a kora örök kérdés

3 perc olvasás

Billie Eilish-t úgy ismerheted, mint a fiatal szenzációt, aki “When We All Fall Asleep, Where Do We Go?” című debütáló albumával viharral vette be a zenei világot. Jelenleg az egyik legnépszerűbb énekesnő a világon.

Eilish életkorát időnként megkérdőjelezték fiatalos megjelenése miatt. 2018-ban például tévesen szerepelt az MTV Video Music Awards gyermekszórakoztatással foglalkozó jelöltjeinek listáján. 

2001. december 18-án született, így e sorok írásakor Billie Eilish 20 éves. A kaliforniai Los Angelesben nőtt fel, és zenészcsaládból származik; édesapja részmunkaidőben rockzenészként dolgozott, míg édesanyja ír folkénekesnő volt.

A mindenben támogató szülők

Maggie Baird, az anyuka

Maggie Baird egykori színésznő és modell, aki most dalszerzőként és producerként dolgozik. Eilish több slágerének társszerzője, köztük a “bad guy“-nak és az “everything i wanted“-nek Amellett, hogy segített lánya dalainak megírásában, Baird a kreatív folyamat során Eilish hangadójaként is szolgált. “Megkérdezi tőlem, hogyan hangzik valami, vagy ha szerintem egy szó túl keményen hangzik” – mondta Baird a Vogue-nak egy nemrég adott interjúban. “Néha segítek a rímelésben”

Baird Eilish imidzsének alakításában is nagy szerepet játszott. Baird volt az, aki arra bátorította, hogy 14 éves korában fesse zöldre a haját (Eilish természetes hajszíne szőke), és Baird volt az, aki segített megformázni a ma már jellegzetes bő ruháit. “Nem szeretem a testhezálló dolgokat” – mondta Eilish a Vogue-nak. “Nagyon utálom a szűk ruhákat. annyira nyomja a bőrömet”

billie eilish anyukája.

Patrick O’Connell, az apuka

Édesapja, Patrick O’Connell a kezdetektől fogva támogatta abban, hogy Eilish azzá a sztárrá váljon, akinek ma ismerjük. Íme, amit tudnod kell az emberről, aki Billie Eilish hírnevének kulisszái mögött áll.

Patrick O'Connell, Billie Eilish édesapja

 

O’Connell a zeneipar jól ismert alakja. Rendezőként és producerként dolgozott a szakma legnagyobb neveinek, többek között Justin Biebernek, Christina Aguilerának és Mariah Careynek. Saját produkciós cége is van CloverEye Productions néven. Tehát abban megállapodhatunk, hogy tud egy-két dolgot arról, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki sikeres legyen a showbizniszben.

Így amikor a lánya érdeklődést mutatott az éneklés iránt, örömmel segített neki az elindulásban. Azzal kezdte, hogy lefilmezte, amint népszerű dalok feldolgozását énekli, és közzétette őket az interneten.

Emellett színészi tanácsokat is adott neki, és segített neki filmekben és tévéműsorokban szerepeket szerezni. Az ő útmutatásának köszönhetően a lány már jóval azelőtt hírnevet szerzett magának, hogy valaha is kiadott volna egy albumot

O’Connell még mindig nagy szerepet vállal lánya karrierjében. Ő a menedzsere, és mindkét albumán producerként szerepel. Több dalát is ő írta, köztük a “my boy”-t és az “idontwannabeyouanymore”-t Egyértelmű, hogy rendkívül büszke a lányára és mindarra, amit elért

Korán repült ki a fészekből

Eilish 11 éves korában kezdett dalokat írni, és 15 évesen adta ki első EP-jét, a “Don’t Smile at Me”-t.

Azóta Eilish számos sikeres kislemezt adott ki, köztük a “Bad Guy”-t, a “Bellyache”-t és az “Ocean Eyes”-t Több Grammy-díjat is nyert, többek között a legjobb új előadónak és az év albumának járó díjat debütáló albumáért, a “When We All Fall Asleep, Where Do We Go?” címűért

Számos hobbija van

Egyik hobbija a fotózás. Többször is nyilatkozta, hogy imádja a természetet fotózni, sőt, még DSLR fényképezőgépe is van. Bár az nem világos, hogy milyen gyakran használja, az egyértelmű, hogy a fotózás olyan hobbi, amit kifejezetten élvez.

Vintage vásárlás
Billie Eilish másik hobbija a vintage vásárlás. Interjúkban elmondta, hogy imád egyedi ruhadarabokat keresni, sőt, a szekrényében egy egész szekciót szentelt a használt ruhadaraboknak. Bár a vintage vásárlás elég időigényes lehet, egyértelmű, hogy élvezi a személyes stílusát tükröző egyedi darabok felkutatását.

Varrás
A fotózás és a vintage vásárlás mellett a varrás a másik hobbija. Korábban már elmondta, hogy imádja megvarrni a saját ruháit, valamint foltokat és hímzésmintákat készíteni. A varrás remek módja annak, hogy kifejezze kreatív oldalát, ráadásul hasznos készség is!

 




Kapcsolódó bejegyzések
Színes

Négy tipp a ruhák színeinek színpompás összehangolására

3 perc olvasás
A megfelelő színkombinációk kiválasztása ruházatunkban döntő jelentőségű, lévén az összhatásnak köszönhetően egyfajta kisugárzás jön létre, amit a külső szemlélők pontosan érzékelnek. Ráadásul…
DivatSzínes

Mitől lesz egy eljegyzési gyűrű különleges?

5 perc olvasás
Nincs két ugyanolyan kapcsolat: minden kötelék egyedi és páratlan e világon. Ha pedig egy ilyen egyedülálló kapocs alakul ki két ember között,…
Színes

Az illatok szerepe a divatban és a stílusban

2 perc olvasás
Minden stílusnak megvan a maga illata? Ez így nyilván nem igaz, de az már annál inkább, hogy minden embernek megvan a maga…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!