Színes

Egyszerű varró projektek kezdőknek

2 perc olvasás

A varrás, mint pihentető hobby, manapság ismét nagyon népszerűvé vált a fiatalabb generáció körében is. Viszonylag egyszerű kreatív tevékenység, amelyhez nem kel nagy kézügyesség és viszonylag kevés eszköz beszerzésével már elkezdhető. Nem csoda tehát, hogy egyre több DIY projektet lehet találni az interneten is. Érdemes ezek között szétnézni, és ténylegesen egyszerű ötletet keresni közöttük.

Mielőtt azonban nekifognál egy projektnek, érdemes tudni, hogy milyen eszközökre lesz majd szükséged. Hiszen akár a konkrét projekthez szükséges eszközökkel együtt egyéb hasznos holmikat is megvehetsz együtt!

Szükséges anyagok

Mindenképpen szükséged lesz különböző anyagokra, amelyekből varrni fogsz. Ilyen lehet a pamut, a len, a frottír, a jersey vagy a plüss és bársony anyagok. Természetesen mind-mind más célt szolgálnak, hiszen eltérő előnyös tulajdonságokkal rendelkeznek. Azonban az vitathatatlan, hogy az egyik legnépszerűbb és leggyakrabban használt anyag a lenvászon. Ennek fő oka, hogy széleskörűen felhasználható, legyen szó különböző lakásdekorokról (függöny, terítő, törülköző) vagy ruhadarabokról. 

Egyéb eszközök

A megfelelő anyagokon kívül egyéb eszközökre is szükséged lesz. Ilyen a szabó olló, megfelelő tűk és cérnák. Utóbbiból szintén számtalan változat közül tudsz választani attól függően, hogy milyen anyaghoz lenne rá szükséged majd. Hasznos lehet szabókréta vagy ceruza beszerzése, különböző színekben a világos és sötét anyagokhoz. Valamint egy mérőszalag és gombos tűk is segítik majd a munkádat. A varrógép szintén nagyon sokat egyszerűsít munkádon, azonban ha csak hobby szinten vágsz bele a varrásba, és nem sok időt szánsz majd rá, akkor nem elengedhetetlen – és nem feltétlen kell a drágább árkategóriás darabok közül válogatnod.

Projekt ötletek lenből

Ha sikerült beszerezni minden eszközt és az anyagokat méteráru boltból, vagy a Bubulakovo e-shop kínálatából, már kezdheted is a választott projektet. Amennyiben kezdőként kicsit tartasz a nehezebb varrásoktól, bátran kezdheted egy ágytakaró vagy párnahuzatok varrásával. Ezekhez számos szabás mintát és egyéb ötletet találhatsz az interneten, tehát nem kell saját tudásodra támaszkodnod. Készíthetsz továbbá egyszerűbb válltáskát, vagy gyerekeknek szánt plüsst is lenből, melyek szintén egyszerűbb varró projektek.

A fotó forrása: Pixel-Shot / Shutterstock.com




Kapcsolódó bejegyzések
Színes

Négy tipp a ruhák színeinek színpompás összehangolására

3 perc olvasás
A megfelelő színkombinációk kiválasztása ruházatunkban döntő jelentőségű, lévén az összhatásnak köszönhetően egyfajta kisugárzás jön létre, amit a külső szemlélők pontosan érzékelnek. Ráadásul…
DivatSzínes

Mitől lesz egy eljegyzési gyűrű különleges?

5 perc olvasás
Nincs két ugyanolyan kapcsolat: minden kötelék egyedi és páratlan e világon. Ha pedig egy ilyen egyedülálló kapocs alakul ki két ember között,…
Színes

Az illatok szerepe a divatban és a stílusban

2 perc olvasás
Minden stílusnak megvan a maga illata? Ez így nyilván nem igaz, de az már annál inkább, hogy minden embernek megvan a maga…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!