Divat

Könnyed léptek magassarkúban is

3 perc olvasás

A nagy örök kérdések egyike a nők körében, hogy vajon hogyan lehet elviselhetőbbé tenni a magassarkú viselését azoknak is, akik szinte nap mint nap ilyen cipellőkben járnak, és azok részére is, akik nagyon ritkán, egy-egy alkalomra azért mégiscsak felveszik. A jó hír az, hogy apró trükkökkel enyhíthetjük, pontosabban megelőzhetjük az esetleges kellemetlenségeket.

1. A hozzád illő méret

méretAlapvető, hogy az ember lánya a méretének megfelelő cipők között válogat, de tegye fel az a kezét, aki egyszer sem vásárolt egy számmal nagyobb vagy éppenséggel kisebb lábbelit csak azért, mert ugyan nincs a méretében, de hát annyira gyönyörű… Ha nagyobb volt, akkor kitömte az orrát, ha pedig kisebb volt, hát, igyekezett túlélni benne azt a fontos estét, amire megvette.

A viccet félretéve, jó tudni, hogy az évek során változhat a lábunk mérete: a gyermekkor után még évekig nőhet (kb. egy számot), illetve a lábfej is szélesedhet, keskenyedhet időközben. Éppen ezért azt javasolják a szakértők, hogy érdemes esetleg a vásárlás előtt is megmérni otthon a futóművünket, hosszában és széltében egyaránt.

2. Ismerd meg a lábformádat!

Fontos tisztában lennünk azzal is, hogy milyen formát ölt a lábunk. Nem mindegy, hogy milyen magas a boltozatunk, vagy éppen milyen magas a rüsztünk. Ha nem tudod, egyszerű ellenőrizni: az előbbit úgy, hogy nedves lábbal egy papírlapra lépsz, majd megnézed, milyen nyomot hagytál. Az utóbbit pedig egy tükör is megmutatja, ha oldalnézetből veszed szemügyre a lábfejed tetejét.

3. Minél vastagabb a sarok, annál jobb

A kényelem szempontjából ez 100%-ig így van, hiszen annál biztos lábakon állhatunk. Nagyon nagy sláger az idén a blokk sarok, így érdemes kihasználniuk ezt a trendet azoknak is, akik nem szívesen bújnak magassarkúba, viszont szeretnének nőiesen, csinosan megjelenni.

stiletto

stiletto sarkak

chunky

chunky sarkak

Persze lehet olyan szettünk, vagy éppen egy estélyink, ami a szupervékony stiletto sarkakért kiált, de ez általában nem mindennapi esemény. A hétköznapokon remek alternatíva lehet még az úgynevezett chunky sarok, mely szuper átmenet az előbb említett két variáció között.

 

4. Kerüld a vékony talpmegoldásokat!

Ismerős az érzés, amikor egy csodás, de vékony talpú topánkában szaladgáltad végig a napot, és hazaérve alig vártad, hogy megszabadulj tőle, mert olyannyira égett a párnácskád a talpadon? Nos, bármennyire kecsesek és légiesek az efféle cipők, a lábaink még akkor is nehezen viselik, ha zselés talpbetétet viselünk bennük. Mondjuk, azért ezek jelentősen csökkentik a súrlódás illetve a hólyagok kialakulásának esélyét.

Mindennapi viselethez pedig válasszunk inkább picit vastagabb vagy platform változatot.

5. Tarts szüneteket!

Ha van rá mód, és senki nem látja, le is dobhatod egy pár percre a cipődet, megmasszírozgatva egy kicsit a meggyötört lábfejedet. Ráadásként direkt erre a célra kitalált spray-yel is befújhatod a talpad, mely arra szolgál, hogy csökkentse a súrlódást a topánodban.

lábmasszázs6. Nyújtás és masszírozás

A fájó lábakat szükséges lehet átmasszírozgatni, miután ledobtuk otthon a cipellőket. Nem csupán a talpainkat érdemes ilyenkor kezelésbe venni, hanem az Achilles-ínt, a bokákat, sőt, a lábszárakat is.

Nem mellesleg a rendszeres magnézium-bevitel is sokat segíthet, kiváltképp, ha hajlamos görcsölni a lábikránk vagy a talpunk.

7. Több fedett terület és tartás

Minél nagyobb felületen érintkezik a cipő a lábunkkal, annál kisebb az esélye annak, hogy fájdalmat okozzon. A zártabb lábbelik és a csizmák épp ezért sokkal kevésbé gyötörnek meg bennünket, sokkal inkább a z alkalmi cipellők, nyári szandálok azok, amelyek kidörzsölhetik a bőrt. Ezek esetében is válasszunk inkább olyan fazont, mely kellően tartja a bokát és/vagy pántokkal díszítettek.

+1: A jó öreg ragtapasz egyikünk táskájából sem hiányozhat, melyet – főleg új cipő esetén – akár előre is felragaszthatunk a megfelelő helyeken.
Kíváncsi vagy az idei tavasz-nyári cipődivatra? Ide kattintva megtekintheted.



Kapcsolódó bejegyzések
Divat

Színes női cipők tavaszra és nyárra – hogyan viselheted ezeket a legstílusosabban?

3 perc olvasás
A tavaszi és a nyári szezon tökéletes alkalmat biztosít arra, hogy bátrabban játsszunk a színekkel, így gardróbunk szürke és fekete dominanciáját felválthatják…
Divat

Apró változtatás, hatalmas megújulás

4 perc olvasás
A férfi divatról elterjedt közhiedelem, hogy jóval egyszerűbb és letisztultabb mind forma világában, színeiben mind pedig a felhasznált anyagok tekintetében. Nem beszélve…
Divat

Divatosan az irodában – elvárások és egyéniségünk

3 perc olvasás
Kiskosztüm magassarkúval vagy farmer és tornacipő? Az irodai öltözékünk kiválasztásakor nemcsak azt kell mérlegelnünk, mi illeszkedik saját stílusunkhoz, hanem azt is, öltözékünknek…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!