Divat

Mit lehet kihozni egy szilikon tokból?

4 perc olvasás

Ma már szinte nem is látunk mobiltelefont tok nélkül, és persze, mi is szeretjük, ha a telefonunk mentes a karcolásoktól, és biztonságban tudhatjuk akkor is, ha esetleg víz éri. A telefontok egyre népszerűbb kiegészítő a mobiltermékek piacán, és most már nemcsak a funkcionalitása miatt, hanem a design szempontjából is hangsúlyos a szerepe. Ha azt mondjuk, hogy szilikon tok, a legtöbben valami nagyon egyszerű, semmitmondó termékre gondolnak. Ezt a sztereotípiát a gyártók folyamatosan próbálják lerombolni, ezért igazán különleges, vidám, elegáns, rendhagyó, tokokat álmodnak meg és gyártanak a piac számára. Sokszor nagyobb divatmárkákkal karöltve készítenek olyan design tokokat, amelyek már önmagukban is figyelemreméltó kiegészítőként pompáznak tulajdonosuk mobilján.

Miért hasznos a mobiltok?

Egy jó mobiltok persze nemcsak a tekintetet vonzza, de a balesetektől is megóv. Biztosan mindenkinek ismerősek azok a hirdetések, amelyekben a gyártók törhetetlen, elpusztíthatatlan, masszív készülékekről beszélnek. A legtöbb esetben a valóság azonban egészen más. Még a legjobb, prémium kategóriás mobilok is könnyen lestrapálódnak a mindennapos használat során. Még akkor is, ha nagyon elővigyázatosak vagyunk és odafigyelünk, megkarcolódhatnak, vagy megrepedhetnek, hiszen napi szinten sokszor ki-be vesszük őket a táskánkból, így már egyáltalán nem lesznek olyan szépek, mint amikor kibontottuk az eredeti csomagolásból. Ez pedig nemcsak zavaró lehet, de a telefon értékét is lényegesen csökkentheti. Különösen nagy problémát jelenthet ez akkor, ha egy új készülék vásárlása előtt szeretnénk eladni vagy tovább ajándékozni a régi mobilunkat. Tehát, nem kérdés, hogy minden szempontból jót teszünk magunknak és a telefonunknak is, ha tokban tartjuk.

Védelmi funkcióból design elem

Eredeti funkciójukhoz híven a műanyag mobiltelefon tokok nagyon jól védik az eszközt a karcolásoktól és olyan ütésektől, amelyek akár a telefon sérüléséhez is vezethetnek. Ráadásul a víz és a nedvesség ellen is védik az eszközt, így az esetleges beázás sem okozhat gondot a további, hosszú távú használat során. Ezek a kiegészítők tehát a mindennapi életben is nagyon praktikusak, hiszen mobilunk könnyen eltörhet, ha például kiesik a zsebünkből vagy a táskából, de ha egy műanyag tokban van, akkor jóval biztonságosabb a használata. Egyszóval, nem hiába terjedt el a tokok használata. Időközben valaki, vagy valakik voltak olyan szemfülesek és gyakorlatilag divatot csináltak a tok használatából, hordásából. Előszivárogtak a színes, mintás tokok, figurákkal, rajzfilmhősökkel és gyakorlatilag mindenfélével az elmúlt időszakban. Szinte észrevétlen kezdtek el hódtani a piacon ezek a feltűnő kiegészítők. Főleg a fiatalabb korosztály körében népszerűek a különleges tokok, hiszen minél egyedibb, annál menőbb egy-egy ilyen darab.

Csillogás és elegancia

Szinte nincs olyan elképzelés, amelyet ne tudnának valóra váltani a mobilkiegészítők tervezői és gyártói. Sőt, már a nagyobb divatmárkák is betársultak egy-egy tok forma-és design tervezésébe. A Guess például egy új szintre emelte a szilikon tokokat egészen a farmer hatású tokoktól kezdve, a dombornyomott krokodilbőr mintán át egészen a liquid glitterig, amely az elképesztő vizuális effektusokon kívül garantálja a telefon biztonságát is. A KingXbar például varázslatosan használja a színeket és a mintákat, szemkápráztató csillogással és kristályokkal fűszerezve – mindezt a Swarovskival karöltve, aki nevéhez és forgalmazott termékeihez híven profi a kristály-megoldásokban. Tökéletes választás azoknak, akik értékelik a stílust, a minőséget, ugyanakkor szeretnének vigyázni a készülékükre. Akik a csillogás és a glamour helyett inkább az egyszerűbb designt választanák, azoknak ajánljuk a  Karl Lagerfeld tokokat,  vagy a Caseology kemény, egyben kifinomult, elegáns tokjait. 

lagerfield telefontok

Minőség és ár

Lehetőleg óvakodjunk az olcsó és gyengébb minőségű tokoktól. Sajnos ezek többsége sokkal inkább csak mutatós kiegészítő és gyakran hamis biztonságérzetet ad. A kisebb karcolások és repedések ellen talán nyújt némi védelmet, de egy nagyobb ütés, esés esetén már nem biztos, hogy olyan védelmet biztosítanak, mint amit elvárnánk. Egy prémium kategóriás mobil kijelzőjének a cseréje pedig azért igencsak borsos áron oldható meg. Éppen ezért fontos, hogy sose spóroljunk a telefontokon, különösen akkor, ha egy többszázezres nagyságrendű készülék kerül a birtokunkba. Egy, az átlagosnál pár ezer forinttal drágább tok beszerzésével nagy valószínűséggel, az elkerülhetetlen balesetek után sem kell azonnal a szervízbe rohannunk. A drágább, ámde jobb minőségű tokok közül minden szempontot figyelembe véve – anyag, megjelenés, védelmi szint – kiválaszthatjuk azt a darabot, amely a leginkább illik elképzeléseinkhez és jól passzol az egyéniségünkhöz is. 

Guess telefontok




Kapcsolódó bejegyzések
Divat

Színes női cipők tavaszra és nyárra – hogyan viselheted ezeket a legstílusosabban?

3 perc olvasás
A tavaszi és a nyári szezon tökéletes alkalmat biztosít arra, hogy bátrabban játsszunk a színekkel, így gardróbunk szürke és fekete dominanciáját felválthatják…
Divat

Apró változtatás, hatalmas megújulás

4 perc olvasás
A férfi divatról elterjedt közhiedelem, hogy jóval egyszerűbb és letisztultabb mind forma világában, színeiben mind pedig a felhasznált anyagok tekintetében. Nem beszélve…
Divat

Divatosan az irodában – elvárások és egyéniségünk

3 perc olvasás
Kiskosztüm magassarkúval vagy farmer és tornacipő? Az irodai öltözékünk kiválasztásakor nemcsak azt kell mérlegelnünk, mi illeszkedik saját stílusunkhoz, hanem azt is, öltözékünknek…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!