Életmód

Milyen napon születtél? – Így viszonyulhatsz a pénzhez!

4 perc olvasás

Természetesen a pénzügyeink sorsa nem dől el a születésünk pillanatában, hiszen az anyagaik jórészt attól függenek, hogy hol élünk, milyen tevékenységet űzünk és adott esetben kikre számíthatunk, ha netán baj van. Az viszont, hogy mi magunk hogyan állunk a pénzzel, mennyire takarékoskodunk vagy sem, mire költünk és mire nem, már csak rajtunk múlik. Összeállításunk segíthet rávilágítani az igazságra, de tekintsd inkább játéknak, mint véresen komoly dolognak.

Ha esetleg nem tudod, milyen napon születtél, íme egy öröknaptár. A jobb felső sarokban kiválaszthatod a kérdéses évet és hónapot, majd kikeresheted a napot is.

Ha hétfőn születtél

Igazi, szorgalmas kis hangya lehetsz, aki gyűjtöget, megfontoltan kezeli a pénzt a jut is, marad is elvét követve. Okosan be tudod osztani a pénzt, nem csak azért mert esetleg kevésből kell kijönnöd, hanem mert fontosnak érzed a takarékoskodást. Igyekszel félretenni idős korodra is, illetve a váratlan helyzetekre is felkészülsz. Akár jómódban élsz, akár szűkösebb anyagi forrásokból, mindig megoldod azt, hogy mindenre jusson, amire kell.

Ha kedden születtél

Környezeted úgy ismerhet, mint minden tekintetben mértéktartó embert, aki a pénzét is megfontoltan költi. A kívülálló számára néha úgy tűnhet, hogy a fogadhoz veres a garast és szűkmarkú vagy, pedig erről korántsincs szó. Fontos számodra az a biztonságérzet, melyet az a tudat táplál, hogy van és lesz miből fedezned a kiadásaidat. Emellett megbecsülöd a pénzt és mindazt, amiért keményen megdolgoztál. Az említett szűkmarkúságot pedig végképp cáfolja az, hogy ha a szeretteidnek anyagi segítségre van szüksége, te vagy az első, aki önként és dalolva ad.
Azért fontos, hogy a mértéktartás ne legyen szorosan a mindennapjaid része, néha költs magadra is, engedj meg egy cseppnyi luxust is, és leld benne örömöd.

Ha szerdán születtél

Az anyagiak egyensúlyozó művésze lehetsz. Egyszerre ügyelsz arra is, hogy ne költekezd túl magad és arra is, hogy jusson szórakozásra és a kedvteléseidre is. Szereted élvezni is azt, amiért megdolgoztál. Nem feltétlenül érzel bűntudatot amiatt, mert megvásároltál egy amúgy drágának ítélt cipőt, mert hát olyan gyönyörű, de ugyanakkor ha ilyen történik, máshol húzod meg a határokat, és adsz ki kevesebbet.
A szerdai születésűek közt vannak olyan megfontolt egyének is, akik szorosan fogják a gyeplőt, ha pénzügyekről van szó, akár minden kiadást és bevételt pontosan vezetve. Így bármikor naprakészen tudják, hogy mire mennyit költhetnek, hogy ne fussanak ki a pénzükből hó végére.

fizet

Ha csütörtökön születtél

Valószínűleg nem vagy a spórolás bajnoka. Nehezen állsz ellen valaminek, amit meglátsz a kirakatban vagy a neten és első látásra beleszeretsz. És persze, megérdemled, mert megdolgoztál érte, és mert ügyes és okos vagy, és sorolhatnánk, de a lényeg, hogy okot mindig találsz arra, hogy megvedd a kilencedik hasonló cuccot. A pénz pedig könnyen áradhat a kezeid közül, még akkor is, ha tudod, hogy nem engedheted meg magadnak. Azt tanácsoljuk, próbáld meg jobban odafigyelve, beosztással élve kezelni a pénzt, mert a nagyvonalúságod még sok anyagi gondot okozhat.

Ha pénteken születtél

Szerencsésnek mondhatod magad pénzügyi téren, hiszen ügyes és tehetséges lehetsz abban, hogy fialtasd a pénzt. Jó érzéked lehet a befektetésekhez, remek orrod ahhoz, hogy kiszagold, mire érdemes beruházni, hogy megtérüljön a pénzed és még gyarapodjon is. A külső szemlélő talán azt hiheti, hogy egyszerűen csak jól keresel, holott a tudatosság az, ami a pénzügyeidben a meghatározó elem. Mindig tudod, mit és hol érdemes megvásárolni, a barátaid is kérhetnek tőled tanácsot, hogy hol érdemes például háztartási gépet vagy mondjuk létrát venni. Tudatos és egyben takarékos is vagy, csak így tovább!

Ha szombaton születtél

Nagyon nehéz lehet kijönnöd a havi bevételedből, és bár úgy érzed, nem is volt sok kiadásod, mégsem érted, hová tűnt el a pénzed. Nehezen állhatsz ellen a kísértéseknek, melyek nem feltétlenül nagy költségeket jelentenek, inkább csak szereted néhanapján megjutalmazni magad egy kis aprósággal. Ennek ellenére szinte alig kültesz magadra, mégsem vagy képes félretenni a hónap vége felé. Érdemes lehet egy hónapig vezetni a kiadásaidat, a legapróbb összegeket is beleértve, hogy lásd, mire megy a legtöbb pénz és hol tudnál egy picit takarékosabb lenni.

Ha vasárnap születtél

Olyan lehetsz, aki tabu témaként kezeli a pénzügyeit, akkor sem panaszkodsz, ha anyagi gondjaid adódnak. Nem a nyafogásra, hanem a megoldásra összpontosítasz és sikerrel véghez is viszed, amit és ahogyan elterveztél. Okosan, tudatosan kezeled a vagyonod, és bár lehet, hogy nem dúskálsz a pénzben, de mindig előteremted azt, amire szükséged van. Ha kell, másodállást, plusz munkát, túlórát vállalsz, csak hogy előteremtsd azt az összeget, amire szükséged van, vagy amit megálmodtál. Azért vigyázz, hogy ne vállalj be túl sokat, mert az hosszú távon nem tesz jót az egészségednek.




Kapcsolódó bejegyzések
Életmód

Kollagén hatása az ízületekre

3 perc olvasás
A kollagén fogyasztása nemcsak a bőrünkre hathat pozitívan, a kollagén hatása az ízületekre, ínakra, porcokra, csontokra is kiemelkedő lehet. Ezt a fehérjét…
Életmód

Ránctalanítás műtéti beavatkozás nélkül – ez lehetséges?

2 perc olvasás
A ráncfelvarrás sokak életében egyet jelent az elkerülhetetlennel, vagy éppen azzal a rémálommal, amit soha nem akarnának a magukénak tudni. Akkor inkább…
ÉletmódSzínes

Alig várod a nyarat? Készülj fel rá már most!

2 perc olvasás
Bár a naptár szerint még jó sokat kell aludni a várva várt nyaralásig vagy a strand kellékek indokolt előkerüléséig, te mégis sóhajtozva…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!