Divat

Zakó vásárlás – ezekre figyelj oda!

2 perc olvasás

Zakó vásárlás előtt állsz, de nem tudod melyik lenne a legmegfelelőbb számodra? Esetleg nem tudod milyen ingek mennek egy adott zakóhoz? Zakó választásnál számtalan szempontot figyelembe lehet venni és megannyi preferencia szerint is választhatunk közülük. Mutatjuk mire érdemes figyelni zakó vásárlás közben!

A zakó vásárlás elengedhetetlen szempontja: a megfelelő méretezés

Egy jól szabott és számunkra megfelelően méretezett zakó eleganciát és igényességet fog tükrözni. Egy számunkra túl nagy, vagy néhány helyen túl szűk zakó viselete pedig éppen az ellenkezőjét. Zakó vásárlás során érdemes arra figyelni, hogy a hajtókák ne álljanak el, valamint, hogy a zakó begombolva se legyen túl szűk és feszülő viselőjén. Zakó vásárlás közben különböző fazonokkal is találkozhatunk, például a slim fittel ami szűkebb fazon, mint például a tailored fit. A slim fit egy karcsúsított zakó fajta, mely fiatalos, divatos megjelenést biztosít. Egy slim fit zakó és egy szűkített nadrág például a vékonyabb férfiakon mutat igazán jól.

A zakó és az ingek párosítása

Zakó vásárlás során a megfelelő ingek kiválasztása, és azok párosítása is fontos szerepet játszik öltözködésünkben. Amikor a zakó elegánsabb, egyszínű, minőségi anyagból készül és elegáns eseményre, business formal vagy business casual munkakörnyezetben szeretnénk viselni, érdemes azt fehér, világoskék vagy szürke ingek párosításával ötvözni. A kék árnyalatai például néhány színpszichológiai tanulmány szerint is a legmeggyőzőbb és legprofesszionálisabb hatású színeknek bizonyulnak.

Az ingek kiválasztásánál is fontos szempont a méretezés. Ingek közül is jól szabottat és jól passzolót válasszunk, hogy tovább fokozzuk eleganciánkat és igényességünket. 

A zakó, az ingek és személyiségünk, stílusunk kifejezése

A zakó és az ingek kiválasztásában a színek és a minták is fontos szerepet játszanak. Egy elegáns eseményen, vagy az imént már említett business formal és business casual öltözködési stílusok például engednek kisebb-nagyobb mozgásteret a színeket és mintákat illetően. A business formal bár merevebb és megköveteli az azonos színű zakó és nadrág viseletét, egy mintás vagy színes nyakkendővel például kifejezhetjük személyiségünket és kreatívabb csavart vihetünk öltözetünkbe. 

Egy casual dress code-nál viszont a zakó, az ingek, és a nadrágunk színe is eltérhet egymástól. Ekkor zakót illetően választhatunk anyagok szerint, lehet len, pamut vagy akár bársony is. Az ingek közül érdemes világosabb színekkel dolgozni, például fehérrel vagy világoskékkel, hiszen ezeket egyszerűen kombinálhatjuk a legtöbb színű zakó és nadrág párosítással. 

Reméljük tudtunk segíteni a megfelelő ruhadarabok, ingek és zakó kiválasztásában! A megfelelő méretű és színű darabok kiválasztásával már könnyebb lesz összeállítani elegáns hétköznapi ruhatáradat!




Kapcsolódó bejegyzések
Divat

Színes női cipők tavaszra és nyárra – hogyan viselheted ezeket a legstílusosabban?

3 perc olvasás
A tavaszi és a nyári szezon tökéletes alkalmat biztosít arra, hogy bátrabban játsszunk a színekkel, így gardróbunk szürke és fekete dominanciáját felválthatják…
Divat

Apró változtatás, hatalmas megújulás

4 perc olvasás
A férfi divatról elterjedt közhiedelem, hogy jóval egyszerűbb és letisztultabb mind forma világában, színeiben mind pedig a felhasznált anyagok tekintetében. Nem beszélve…
Divat

Divatosan az irodában – elvárások és egyéniségünk

3 perc olvasás
Kiskosztüm magassarkúval vagy farmer és tornacipő? Az irodai öltözékünk kiválasztásakor nemcsak azt kell mérlegelnünk, mi illeszkedik saját stílusunkhoz, hanem azt is, öltözékünknek…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!