Színes

Áramátadás a levegőben? Új-Zélandon már lehetséges!

1 perc olvasás

Egy új-zélandi startup vállalkozás a szigetország második legnagyobb áramelosztó cégével karöltve egy újfajta, vezeték nélküli áramellátó rendszeren dolgozik.

Mindezt azzal a céllel, hogy a nehezen megközelíthető területek lakói se maradjanak energiaellátás nélkül.

Az ötlet pedig lehetővé teszi, hogy akár több kilométer távolságot is áthidaljanak, és minden eldugott helyre, sőt rászorulók részére is eljuttassák az áramot.

aramatvivo-rendszer-uj-zelandon-divatmagazin.hu

A találmányt Emrod névre keresztelték el, és jelenleg még egy prototípusa létezik. A mikrohullámmal működő rendszer olyan frekvenciát is alkalmaz, mint a wifi illetve a bluetooth. Szerkezetét tekintve pedig antennákból és relékből tevődik össze.

A kezdeti stádiumban ugyan csak néhány kilowatt átsugárzására képes – egyelőre-, de a fejlesztők szerint csak idő kérdése, hogy a későbbiekben ennek a teljesítménynek a sokszorosát lesznek képesek elérni. És így az energiaátvitel akár százszorosára is növelhető.

Viszont nem csak az említett nehezen elérhető helyeken lehet majd nagy segítség. Innentől kezdve bárhol, ahol vezetékek meghibásodásából, elszakadásából adódó váratlan áramkimaradás lép fel, jöhetnek a teherautóra szerelt rendszerek. 

[custom-related-posts title=”Olvastad már?” none_text=”None found” order_by=”title” order=”ASC”]




Kapcsolódó bejegyzések
Színes

Négy tipp a ruhák színeinek színpompás összehangolására

3 perc olvasás
A megfelelő színkombinációk kiválasztása ruházatunkban döntő jelentőségű, lévén az összhatásnak köszönhetően egyfajta kisugárzás jön létre, amit a külső szemlélők pontosan érzékelnek. Ráadásul…
DivatSzínes

Mitől lesz egy eljegyzési gyűrű különleges?

5 perc olvasás
Nincs két ugyanolyan kapcsolat: minden kötelék egyedi és páratlan e világon. Ha pedig egy ilyen egyedülálló kapocs alakul ki két ember között,…
Színes

Az illatok szerepe a divatban és a stílusban

2 perc olvasás
Minden stílusnak megvan a maga illata? Ez így nyilván nem igaz, de az már annál inkább, hogy minden embernek megvan a maga…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!