SzínesÉletmód

Egy biológus állítása szerint hamarosan akár 150 évig is élhetünk!

1 perc olvasás

Hihetetlenül hangzik, de állítólag tíz év múlva a rendelkezésünkre állhatnak majd olyan szerek, melyeknek köszönhetően jelentősen megnőhet az átlagéletkor. Így a 150, sőt akár a 200 éves kort is megérhetjük!

Andrew Steel biológus szerint olyan gyógyszerek jelenhetnek meg a piacon, melyek ezt a lehetőséget biztosíthatják. Kortalanul: Az öregség nélküli öregedés tudománya című könyvében ki is fejti részletesen, hogy ma már egyáltalán nem elérhetetlen ez a jövőkép. 

Jelenleg a várható élettartam 71 év, de hogy ennek a dupláját is elérhetjük? Különösen és egyben ijesztően is hangzik. Főleg a biológus azon kijelentése, miszerint 150-200 évesen is aktívan mozoghatunk, focizhatunk is a déd-és ükunokáinkkal. Persze, ez nem azt jelenti majd, hogy több évtizedet is letagadhatnánk majd a korunkból. Viszont az öregedési folyamtok és az olyan problémák, mint a csontritkulás, az ízületi és csípőfájdalmak és egyes gyulladásos kórképek kiiktathatók, vagy legalábbis késleltethetők lesznek.

“Olyan kezelésekkel állhatunk elő, amelyek a teljes öregedési folyamatot lelassítják, és kitolják a betegségek kialakulásának idejét a jövőbe”

– írta a tudós, aki a hosszabb és boldogabb élet megvalósulásában bízik.

De képzeljük csak el, hogy azok az idős emberek, akik ma a számukra fenntartott otthonokban élnek, tovább élvezhetnék az aktív élet, a mozgás minden örömét, együtt a szeretteikkel.

 




Kapcsolódó bejegyzések
Színes

Négy tipp a ruhák színeinek színpompás összehangolására

3 perc olvasás
A megfelelő színkombinációk kiválasztása ruházatunkban döntő jelentőségű, lévén az összhatásnak köszönhetően egyfajta kisugárzás jön létre, amit a külső szemlélők pontosan érzékelnek. Ráadásul…
DivatSzínes

Mitől lesz egy eljegyzési gyűrű különleges?

5 perc olvasás
Nincs két ugyanolyan kapcsolat: minden kötelék egyedi és páratlan e világon. Ha pedig egy ilyen egyedülálló kapocs alakul ki két ember között,…
Életmód

Kollagén hatása az ízületekre

3 perc olvasás
A kollagén fogyasztása nemcsak a bőrünkre hathat pozitívan, a kollagén hatása az ízületekre, ínakra, porcokra, csontokra is kiemelkedő lehet. Ezt a fehérjét…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!