Gasztro

Mini palacsinták reggelire vagy desszertnek

1 perc olvasás

Biztosan ismerős ez a fajta vastagabb, kisebb méretű palacsinta, bár ez nálunk kevésbé megszokott. Bármivel tálalhatod: lekvárral, nutellával, kakaóval, fahéjjal, nutellával, gyümölcsökkel, amivel csak szeretnéd. Ha pedig cukor helyett sóval ízesíted, jöhet hozzá sajt, tejföl, sonka, bolognai szósz, stb.

Hozzávalók
9-9 dkg finomliszt és rétesliszt
3 ek. cukor
2 tojás szétválasztva
1 cs. sütőpor
5 dkg olvasztott vaj
kb. 2 dl tej

Elkészítés
A tojások habját verd fel. A többi hozzávalót keverd össze és lazán forgasd bele a tojáshabot. Hagyd állni 10 percig.
Kenj ki olajjal egy teflonserpenyőt, majd ha forró, tegyél bele evőkanálnyi kupacokat, kör alakúra formázva őket.
A serpenyő nagyságától függően 6-8 darab is kisülhet egyszerre. 1-2 perc után fordítsd meg őket, hogy a másik oldaluk is pirosra sülhessen.




Kapcsolódó bejegyzések
Gasztro

A híres-neves frankfurti leves - Variációk egy témára

3 perc olvasás
Igazán laktató levest tálalunk most fel, ráadásul több különböző köntösben. A változást jelentheti valamilyen hozzávaló, de akár az elkészítés módja is, akár…
ÉletmódGasztro

Vasbor készítése házilag

4 perc olvasás
A vashiány  – főleg, mi nők – tudjuk, hogy mennyire fontos, minden életkorban. Vannak, akik egész életükön át küzdenek a vele. A…
ÉletmódGasztro

Rózsás és alakbarát – ez a karfiol

5 perc olvasás
Nem lehet eléggé hangsúlyozni a keresztesvirágú zöldségekfontosságát az étrendünkben, ide tartozik többek közt a karfiol is. Jellegzetes illata és esetleges emésztésre gyakorolt…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!