Biztosan ismerős ez a fajta vastagabb, kisebb méretű palacsinta, bár ez nálunk kevésbé megszokott. Bármivel tálalhatod: lekvárral, nutellával, kakaóval, fahéjjal, nutellával, gyümölcsökkel, amivel csak szeretnéd. Ha pedig cukor helyett sóval ízesíted, jöhet hozzá sajt, tejföl, sonka, bolognai szósz, stb.
Hozzávalók
9-9 dkg finomliszt és rétesliszt
3 ek. cukor
2 tojás szétválasztva
1 cs. sütőpor
5 dkg olvasztott vaj
kb. 2 dl tej
Elkészítés
A tojások habját verd fel. A többi hozzávalót keverd össze és lazán forgasd bele a tojáshabot. Hagyd állni 10 percig.
Kenj ki olajjal egy teflonserpenyőt, majd ha forró, tegyél bele evőkanálnyi kupacokat, kör alakúra formázva őket.
A serpenyő nagyságától függően 6-8 darab is kisülhet egyszerre. 1-2 perc után fordítsd meg őket, hogy a másik oldaluk is pirosra sülhessen.
Kérjük kövess minket! Számodra csak egy kattintás,
de nekünk a világot jelenti! 🙂