Életmód

Fejfájásra, álmatlanságra próbáld ki az olajkúrát!

2 perc olvasás

Már a régi idõk orvosai is felfedezték, hogy ha egy kanál olajat forgatunk a szánkban, majd kiköpjük azt, akkor könnyen és gyorsan méregteleníthetjük szervezetünket, erősödhet az ellenállóképességünk.

A magyarázat erre az, hogy az olaj a szájunk nyálkahártyáján keresztül mérget von el szervezetünkbõl és ezt végül kiköpjük az olajjal együtt. A nyállal kevert olajat megvizsgálva kiderült: baktériumok és káros anyagok távoznak a testünkből.

Hogyan csináljuk az olajos öblögetést?

Reggel éhgyomorra forgassunk egy evõkanál olajat 15-20 percig a szánkban, folyamatosan öblögetve vele szájüregünkben. Akkor csináltuk elég ideig az öblögetést, ha közben az olaj színe tejszerû fehérré változik. Az olajos öblögetés után pár percig langyos, tiszta vízzel öblögessük a szájunkat, majd mossunk fogat.

Mennyi ideig tart egy-egy olajkúra?

Ha csak általában, immunrendszerünk megerõsítése érdekében csinálunk egy-egy öblögetést, akkor a kúrát évente kétszer végezzük el, 4-6 hetes idõtartamban. Mindenféle panasz esetén addig kell a kúrát végezni, amíg azok meg nem szûnnek. Ez krónikus megbetegedéseknél jóval több ideig is eltarthat. A gyógymódot egészítsük ki megfelelõ mennyiségû folyadékfogyasztással, naponta legalább 2-3 liter ásványvizet igyunk a kúra ideje alatt, mert így hatásosabb.

Hogyan szokjuk az olaj ízét?

Ha eleinte kellemetlennek találjuk a zamatát, akkor elõször csak egy teáskanálnyival öblögessünk és csak öt percig tartsuk a szánkban.

Mikor hatásos az olajos öblögetés?

– álmatlanságkor, ideges nyugtalanságkor
– vérszegénységnél
– gyakori megfázáskor
– gyulladások esetén
– fogbetegségeknél
– gyomor- és bélproblémáknál
– köhögés, tüsszögés, bronchitis esetén
– hátfájásnál, izomfájdalom és reumatikus fájdalmak esetén,
– koncentrációs zavarok esetén,
– étvágytalanság esetén,
– bõrbetegségeknél
– fejfájásnál
– depresszió esetén

[custom-related-posts title=”További hasonló írásaink” none_text=”None found” order_by=”title” order=”ASC”]




Kapcsolódó bejegyzések
Életmód

Kollagén hatása az ízületekre

3 perc olvasás
A kollagén fogyasztása nemcsak a bőrünkre hathat pozitívan, a kollagén hatása az ízületekre, ínakra, porcokra, csontokra is kiemelkedő lehet. Ezt a fehérjét…
Életmód

Ránctalanítás műtéti beavatkozás nélkül – ez lehetséges?

2 perc olvasás
A ráncfelvarrás sokak életében egyet jelent az elkerülhetetlennel, vagy éppen azzal a rémálommal, amit soha nem akarnának a magukénak tudni. Akkor inkább…
ÉletmódSzínes

Alig várod a nyarat? Készülj fel rá már most!

2 perc olvasás
Bár a naptár szerint még jó sokat kell aludni a várva várt nyaralásig vagy a strand kellékek indokolt előkerüléséig, te mégis sóhajtozva…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!