Világjáró

Mesés helyek, ahol a vágyaid valóra válhatnak

2 perc olvasás

Vannak olyan titokzatos helyek, olyan varázslatos vidékek hazánkban és a nagyvilágban is, melyekhez valamilyen különös legenda kötődik. Még ha nem is vagyunk különösebben babonásak, sőt talán kritikusabb szemmel is nézzük általában a világot, azért érdekes lehet elmélázni egyik-másik hiedelem felett. Aki pedig úgy gondolja, adjon egy esélyt akárcsak játékból is annak, hogy kívánsága valóra váljon!

Gyógyítás és áhított gyermekáldás az Attila dombon

Tápiószentmárton nemcsak a Kincsem lovasparkról nevezetes, hanem egy jó évtizede különös gyógyulásokról számolnak be azok a látogatók, akik eltöltöttek pár órát, vagy akár néhány napot is a közeli szállodában. Érdekes módon, akik kétkedéssel telve ültek le a gyógyító energiákat sugárzó Attila-dombon, szintén úgy távoztak a helyről, hogy feltöltődtek, mindennapi problémáikat már nem is érezték annyira súlyosnak. Gyermeket tervező pároknak pedig kifejezetten ajánlott a dombon sétálgatni, romantikázva ücsörögni. Egy próbát megér, nemigaz?

Attila Domb Németh Gábor fotója

Attila domb – Németh Gábor fotója

Szerelemkő a Badacsonyban

Rózsakőnek nevezték el azt a hatalmas bazaltkövet, mely valamikor a hegyoldal része lehetett, és a Kisfaludy-ház felett található. A legenda szerint Kisfaludy Sándor és szerelmese, Szegedy Róza üldögélt gyakorta ezen a kövön. Azóta úgy tartják, hogy ha egy magányos szív helyet foglal rajta, hátat fordítva a Balatonnak, miközben áhított kedvesére gondol, hamarosan szerelem gyúlhat kettejük közt.

Rózsakő - Badacsony

Aphrodité fiatalító forrása

Görögországban, Larissától északra találjuk az Olympos és az Ossa hegy között azt a forrást, melyet Aphrodité istennőnek szenteltek. A patakhoz egy hídon keresztül vezet az út. Azok a párok, akik a híd elejétől a végéig kézen fogva és megállás nélkül sétálnak át, hosszú, boldog szerelemre számíthatnak. Ha pedig örökké szépek és fiatalok szeretnénk maradni, mosakodjunk is meg a patak vizében. Egyesek szerint fokozható a hatás, ha kortyolunk is belőle.

Mesés helyek - Aphrodité forrása

Kívánságharang a Bledi-tó közepén

A szlovéniai Bled városában egy csodás, fürdésre is alkalmas tó közepén egy kis sziget fekszik, melyen egy nevezetes templom épült. A tornyában a legenda szerint bűvös harang lakik, melyet pontosan háromszor kell megszólaltatnunk, miközben kívánunk valamit, és közben gyönyörködhetünk a harang igen kellemes és nem túl erős hangjában.

Bled




Kapcsolódó bejegyzések
Világjáró

Biztonságos és kényelmes utazás autóval

5 perc olvasás
Az autóval való utazás számos előnnyel jár, ami miatt még mindig sokan választják akár hosszabb utazásokra is. Autóval utazni biztonságos és kényelmes,…
Világjáró

Turbózd fel a kerékpárod!

4 perc olvasás
Végre itt a tartós jó idő, és bár még sokszor fúj hideg szél és az eső is gyakran lógatja a lábát, egyre…
Világjáró

Minden, amit a szlovén autópályamatricáról tudnod kell

4 perc olvasás
Szlovénia érthető módokon szerepel a legnépszerűbb külföldi országok listáján. Természetközeli úticélok, tengerpart, történelmi városok és kulturális programok várják az ide érkező turistákat….
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!