ÉletmódGasztro

Szépülj banánnal kívül-belül!

2 perc olvasás

Olyan banános szépségápolási praktikákat árulunk el, amelyek könnyen és olcsón, bárki számára megvalósíthatóak, és ami a lényeg: mindezt természetes anyagokkal!

A banánt sok ezer éve afrodiziákumnak tartják, amióta csak az első gyümölcsöt megkóstolta az ember Délkelet-Ázsiában. Sok kultúra, közöttük az iszlám úgy tartja, hogy a banán volt az a tiltott gyümölcs, amelyet Ádám és Éva evett az Édenkertben.
Egy indiai legenda szerint a banán volt a bölcsek kedvenc gyümölcse, és a tudós férfiak szívesen pihentek a banánfák árnyékában. Habár a banán igazából nem fán terem: a banán növény a világ legnagyobb fűféléje.

Banánpakolás

Az összetört banán főtt krumplival elegyítve és arcunkra kenve rugalmassá teszi a bőrt.

Banánmaszk

Kisimítja az apró ráncokat. Törjünk össze egy fél banánt, két szem barackot, és kevés vízzel keverjük finom krémessé. Az arcra és a kézfejre tegyünk belőle, és száradás után még egy kicsit hagyjuk a bőrön. Óvatosan szedjük le.

Banánpakolás mézzel

Legalább húsz percre lesz szükségünk a lazításhoz, mely közben fél banánból és kevés mézből készített krém táplálja arcbőrünket. A hatás fokozható, ha a mézhez hasonló mennyiségű túrót keverünk még hozzá. A végén langyos vízzel távolítsuk el.

Banános tápláló maszk

Ehhez mixeljünk össze egy kisebb banánt egy kevés tejszínnel, vigyük fel a bőrre és tizenöt perc elteltével öblítsük le.

Banános bőrregeneráló

Törjünk össze egy banánt és adjunk hozzá tejfölt, valamint egy tojássárgáját. Negyedóra elegendő, hogy újjávarázsoljuk általa a bőrt.

Tudtad?

Japán tudósok szerint a teljesen érett banán tumor elleni anyagot tartalmaz, mely segíthet felvenni a harcot a rendellenes sejtek ellen. Minél több a barna folt a gyümölcsön, annál érettebb, ugyan ezzel együtt magasabb a cukortartalma is. A még éretlen példányokban sok a keményítő, így az élettani szempontból nem annyira tápláló.

[custom-related-posts title=”További szépségpraktikák” none_text=”None found” order_by=”title” order=”ASC”]




Kapcsolódó bejegyzések
Életmód

Kollagén hatása az ízületekre

3 perc olvasás
A kollagén fogyasztása nemcsak a bőrünkre hathat pozitívan, a kollagén hatása az ízületekre, ínakra, porcokra, csontokra is kiemelkedő lehet. Ezt a fehérjét…
Életmód

Ránctalanítás műtéti beavatkozás nélkül – ez lehetséges?

2 perc olvasás
A ráncfelvarrás sokak életében egyet jelent az elkerülhetetlennel, vagy éppen azzal a rémálommal, amit soha nem akarnának a magukénak tudni. Akkor inkább…
ÉletmódSzínes

Alig várod a nyarat? Készülj fel rá már most!

2 perc olvasás
Bár a naptár szerint még jó sokat kell aludni a várva várt nyaralásig vagy a strand kellékek indokolt előkerüléséig, te mégis sóhajtozva…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!