Gasztro

Készíts ínycsiklandó keleti vacsorát zacskós levesből – recept

1 perc olvasás
Fotó: Tablespoon.com

Szendvics, pizzarendelés, zacskós leves. Valljuk be az előbb említettek sok mindenkinek egy bejáratott étrendet is jelenthetnek, pedig nem kéne így lennie. Ma már nem kell konyhatündérnek lenni ahhoz, hogy valaki egyszerű, de nagyszerű ételt varázsoljon az asztalra. 

Sőt, még csak nem is kell órákat robotolni a tűzhely felett, elég egy kis kreativitás és utánajárás. Mi most hoztunk nektek egy roppant egyszerű ételt, melynek fő alapanyaga nem más, mint a zacskós leves.

Igen, a boltokban kapható (tésztás) instant találmányokból is tudunk remek főételt készíteni, ráadásul olyat, amiről senki sem mondja meg, hogy alig néhány perc alatt megvolt. Sőt, bizton állíthatjuk, hogy sokaknak ez lesz az új kedvence is. Nem mellesleg pedig elképesztően pénztárcabarát áron ki lehet hozni.

Meg merjük kockáztatni, hogy a szekrények jelenleg tele van ilyen snack-levesekkel, hiszen a karantén előtti bevásárlásokkor a wc-papír és a cukor-liszt kombó után, talán ez volt a legkelendőbb termék. Ha meg esetleg még sincsen, nagyjából 300 forintért bármelyik kisboltban, vagy áruházban lehet kapni.

Hozzávalók

  • 1 evőkanál étolaj
  • 2 gerezd fokhagyma – apróra vágva
  • 2 újhagyma – apróra vágva
  • 2 csomag, tésztás instant leves
  • tenger gyümölcsei vagy bármilyen hús, amit szeretünk
  • tojás – ha még fel szeretnéd dobni

Az elkészítést pedig a lehető legegyszerűbben, videón mutatjuk:

Az étel természetesen elkészíthető bármilyen más hússal, vagy csak zöldségekkel is. Nem kell ragaszkodnunk a kisfilmben látott tengergyümölcseire. Fő a kreativitás, és persze kell egy kis elszántság is, viszont az biztos, hogy az eredmény fenomenális lesz.




Kapcsolódó bejegyzések
Gasztro

A híres-neves frankfurti leves - Variációk egy témára

3 perc olvasás
Igazán laktató levest tálalunk most fel, ráadásul több különböző köntösben. A változást jelentheti valamilyen hozzávaló, de akár az elkészítés módja is, akár…
ÉletmódGasztro

Vasbor készítése házilag

4 perc olvasás
A vashiány  – főleg, mi nők – tudjuk, hogy mennyire fontos, minden életkorban. Vannak, akik egész életükön át küzdenek a vele. A…
ÉletmódGasztro

Rózsás és alakbarát – ez a karfiol

5 perc olvasás
Nem lehet eléggé hangsúlyozni a keresztesvirágú zöldségekfontosságát az étrendünkben, ide tartozik többek közt a karfiol is. Jellegzetes illata és esetleges emésztésre gyakorolt…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!