Színes

Egyre nagyobb a feszültség Harry és Vilmos herceg között

1 perc olvasás
Harry és Vimos herceg // Fotó: Vanityfair.com

Már hónapok óta megy az adok-kapok és a viszálykodás a brit királyi család, valamint Harry herceg és Meghan Markle között. Az uralkodói família testvérpárja egy friss nyilatkozatnak köszönhetően most pedig még távolabb került egymástól. 

Február 19-én végleges döntés született, miszerint Harry és felesége nem vállal többé hivatalos szerepet a királyi családban. Ez azt jelenti, hogy II. Erzsébet hiába adna nekik feladatot, vagy utasítás, a fiatal herceg és párja nem kötelesek elfogadni.

A döntés egyik következményeként Harry – aki tíz évig szolgált a brit hadseregben és kétszer is megjárta az afganisztáni tűzvonalat – visszaadja a fegyveres erőktől a királyi család magas rangú tagjaként kapott tiszteletbeli parancsnoki címet is. – írja a hirado.hu.

Ezzel valószínűleg végleg megpecsételődött Vilmos és testvére kapcsolata, akik az elmúlt években egyre többször feszültek egymásnak. Az idősebbik királyi sarj ugyanis mindig a családhoz húzott közelebb és öccsét is arra próbálta terelni. Harry végül azonban a távolságtartás mellett döntött, olyannyira, hogy Meghannel és gyermekükkel Amerikába költöztek, hogy ott kezdjenek új életet.

Harry és Meghan a palota közleményére később maguk is saját nyilatkozattal reagáltak:

“Mindannyian segíthetünk (szolgálhatunk) az életünk során. A szolgálat univerzális.”

Belső információk szerint ez a komment nagyon feldühítette Vilmost, aki szerint tiszteletlen volt ez a megjegyzés a család felé. Ettől függetlenül nem kívánnak “visszavágni” a sértésre.




Kapcsolódó bejegyzések
DivatSzínes

Mitől lesz egy eljegyzési gyűrű különleges?

5 perc olvasás
Nincs két ugyanolyan kapcsolat: minden kötelék egyedi és páratlan e világon. Ha pedig egy ilyen egyedülálló kapocs alakul ki két ember között,…
Színes

Az illatok szerepe a divatban és a stílusban

2 perc olvasás
Minden stílusnak megvan a maga illata? Ez így nyilván nem igaz, de az már annál inkább, hogy minden embernek megvan a maga…
ÉletmódSzínes

Alig várod a nyarat? Készülj fel rá már most!

2 perc olvasás
Bár a naptár szerint még jó sokat kell aludni a várva várt nyaralásig vagy a strand kellékek indokolt előkerüléséig, te mégis sóhajtozva…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!