Színes

Gondoltad volna? Házépítés 24 óra alatt 3D-nyomtatóval!

1 perc olvasás

Az első 3D-ben nyomtatott épület Kínában készült el 2016-ban. Hozzá kell tennünk, hogy az egyes elemek létrehozása nem a helyszínen történt, hanem később illesztették össze azokat, a ház végleges helyén.

Egy konkurens, szintén kínai cég kétemeletes lakóépületet tervezett, melynek elkészülte 45 napba tellett, amellett, hogy az építés helyszínén nyomtatták ki a ház részeit.

Most viszont mindent elsöprő győzelmet arattak Oroszországban azzal a kezdeményezéssel, miszerint elég csupán egyetlen nap ahhoz, hogy egy lakóház felépüljön.

Ahogy a képeken is látszik, a ház egyedi tervezésű,  nem szokványos falakkal és elrendezéssel. Területe 37 négyzetméter, és elkészítéséhez mindent a helyszínen nyomtatott ki a 3D-technológiával foglalkozó cég, az Apis Cor.

A gyártó ígérete szerint akár 175 évet is kibírhat a négy helyiségből álló ház, melyet utólag bútorokkal is berendeztek, hogy teljes legyen a kép.

 

Az épület négyzetméterenkénti ára nagyjából 80 ezer forintot tesz ki, összesen pedig kevesebb, mint 3 millió forintot.

A meghirdetett ellenérték 10134 dollár egész pontosan.

 

 




Kapcsolódó bejegyzések
Színes

Négy tipp a ruhák színeinek színpompás összehangolására

3 perc olvasás
A megfelelő színkombinációk kiválasztása ruházatunkban döntő jelentőségű, lévén az összhatásnak köszönhetően egyfajta kisugárzás jön létre, amit a külső szemlélők pontosan érzékelnek. Ráadásul…
DivatSzínes

Mitől lesz egy eljegyzési gyűrű különleges?

5 perc olvasás
Nincs két ugyanolyan kapcsolat: minden kötelék egyedi és páratlan e világon. Ha pedig egy ilyen egyedülálló kapocs alakul ki két ember között,…
Színes

Az illatok szerepe a divatban és a stílusban

2 perc olvasás
Minden stílusnak megvan a maga illata? Ez így nyilván nem igaz, de az már annál inkább, hogy minden embernek megvan a maga…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!