DivatSzínes

Kordokumentumnak is beillő menyasszonyi ruhát alkotott egy brit divattervező

1 perc olvasás

Nagyon különleges esküvői ruhát tervezett Tom Silverwood, aki úgy döntött, hogy 1500 arcmaszkot felhasználva, egy egészen új stílust mutat meg a világnak.

A W Communications kampánya szerint az Egyesült Királyságban minden héten nagyjából 100 millió egyszer használatos műtéti maszkot dobnak el, amelyek döntő többsége hulladéklerakókba kerül. Ezt szerette volna elkerülni Tom Silverwood brit divattervező, aki úgy döntött, hogy arcmaszkok újrahasznosításával fog menyasszonyi öltözéket készíteni.

A gondosan megtervezett ruha több mint 1500 maszk felhasználásával készült el és amelynek munkafolyamatait, valamint a végeredményt az alábbi képeken is végigkísérhetjük:

https://www.instagram.com/p/CRjPTiCFmbJ/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CRinpbPl95A/?utm_source=ig_web_copy_link

Angliában eltörölték az esküvőkre vonatkozó megszorításokat, Skóciában pedig felemelték kétszázra a meghívható vendégek számát, így a ruha “alapanyagánál” fogva még annál is aktuálisabb lett.

“Mivel visszakaptuk a régi életünket, és már esküvőket is lehet tartani, ezt természetesen méltóképpen meg kell ünnepelni. A hagyományos fehér szín egyértelmű, mely összecseng a maszkok fehér színével, a maszkban lévő orrmerevítőknek pedig tartásuk is van. A végeredmény pedig egy olyan könnyed szoknyarész lett, mely ránézésre olyan, mintha habselyemből készült volna. Már megrendelés is érkezett a ruhára, a büszke menyasszony pedig hamarosan ebben mondhatja ki párjának a boldogító igent”

– mondta büszkén Silverwood.

A maszkok sajnálatos módon nem bomlanak le biológiai értelemben, ennélfogva igen károsak a környezetre, nem is bomlanak le teljesen, vagyis a kisebb műanyag részecskéka maszk kidobását követően a helyi ökoszisztémába kerülhetnek.

[custom-related-posts title=”Olvastad már?” none_text=”None found” order_by=”title” order=”ASC”]

 




Kapcsolódó bejegyzések
Színes

Négy tipp a ruhák színeinek színpompás összehangolására

3 perc olvasás
A megfelelő színkombinációk kiválasztása ruházatunkban döntő jelentőségű, lévén az összhatásnak köszönhetően egyfajta kisugárzás jön létre, amit a külső szemlélők pontosan érzékelnek. Ráadásul…
Divat

Színes női cipők tavaszra és nyárra – hogyan viselheted ezeket a legstílusosabban?

3 perc olvasás
A tavaszi és a nyári szezon tökéletes alkalmat biztosít arra, hogy bátrabban játsszunk a színekkel, így gardróbunk szürke és fekete dominanciáját felválthatják…
Divat

Apró változtatás, hatalmas megújulás

4 perc olvasás
A férfi divatról elterjedt közhiedelem, hogy jóval egyszerűbb és letisztultabb mind forma világában, színeiben mind pedig a felhasznált anyagok tekintetében. Nem beszélve…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!