A tiramisu talán az egyik legismertebb és legkedveltebb édesség a világon. Az elkészítése rémesen egyszerű, a végeredmény pedig mennyei – de nem csak hagyományosan, hanem például diósan is.
Hozzávalók
250 gramm mascarpone
3 tojás
5 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl capuccino vagy kávé
1 dl diólikőr
2 csomag babapiskóta
pár kanál kakaópor
Elkészítés
Keverd össze egy mély tálban a mascarponét, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a 3 tojássárgáját. A 3 tojásfehérjét verd fel habosra, majd add hozzá a mascarponés krémhez. 2 dl capuccinót vagy kávét keverj el diólikőrrel és
forgasd bele a babapiskótákat.
Végy egy téglalap alakú tálat, az aljára helyezz el egy réteg babapiskótát, majd vékony rétegben önts rá és simíts el egy adag mascarponét. Szórd meg kakaóporral, majd jöhet egy újabb réteg piskóta, és így tovább, kakaóporral befejezve a rétegezést.
Néhány órára tedd a hűtőszekrénybe, lehetőleg alufóliával lefedve. Ha türelmes vagy illetve vagytok, másnap még finomabb.
(Max: 4-6 személy részére)
[custom-related-posts title=”További édesség receptjeink” none_text=”None found” order_by=”title” order=”ASC”]
Kérjük kövess minket! Számodra csak egy kattintás,
de nekünk a világot jelenti! 🙂