Színes

1912-ben ezen a napon indult útjára a Titanic

1 perc olvasás

Bizony már 109 éve annak, hogy a történelem méltán híres hajója 1912. április 10-én, délben elindult Southhampton kikötőjéből.

New Yorkba tartott az elsüllyeszthetetlennek nyilvánított Titanic, melyet a White Line Star társaság építtetett, egy óceánjáró hármas második hajójaként. Viszont, ahogy ismeretes, oda már nem érkezett meg.

Több, mint 900 utas lépett a fedélzetére, plusz a legénység. Útja során még két alkalommal kötött ki, hogy további utasokat vegyen fel. Utoljára április 12-én, 13:30-kor húzta fel a horgonyt.

Titanic-utasai-divatmagazin.hu

4 nappal később, 1912. április 14-én 23:40-kor a kanadai Newfoundland partjaitól 600 km-nyire jéghegynek ütközött. Szinte pillanatok alatt megtelt vízzel, ennek következtében csaknem 4 km mélyre süllyedt, az ütközéstől számított alig több, mint 2,5 óra múlva. A fedélzetén 2207 utas tartózkodott, első és egyben utolsó utazása során.

A végzetes ütközés tette oly népszerűvé a Titanicot, mely korának legnagyobb utasszállító gőzhajója volt. 1985-ben találta meg a mélyben Robert Ballard tengerkutató és csapata.

[custom-related-posts title=”Gondoltad volna?” none_text=”None found” order_by=”title” order=”ASC”]

Ha bővebben is érdekel a Titanic története:




Kapcsolódó bejegyzések
Színes

Négy tipp a ruhák színeinek színpompás összehangolására

3 perc olvasás
A megfelelő színkombinációk kiválasztása ruházatunkban döntő jelentőségű, lévén az összhatásnak köszönhetően egyfajta kisugárzás jön létre, amit a külső szemlélők pontosan érzékelnek. Ráadásul…
DivatSzínes

Mitől lesz egy eljegyzési gyűrű különleges?

5 perc olvasás
Nincs két ugyanolyan kapcsolat: minden kötelék egyedi és páratlan e világon. Ha pedig egy ilyen egyedülálló kapocs alakul ki két ember között,…
Színes

Az illatok szerepe a divatban és a stílusban

2 perc olvasás
Minden stílusnak megvan a maga illata? Ez így nyilván nem igaz, de az már annál inkább, hogy minden embernek megvan a maga…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!