KultúraSzínes

Lehet őket szeretni, vagy nem szeretni, de ma van a világnapjuk: ők az unikornisok!

1 perc olvasás

Már szinte mindennek van világnapja, még az unikornisoknak is. Mitikus, jóságos, egyszarvú lények, akikről nem sokat tudunk, de azt biztos, hogy számtalan mese és történet egyik főhőse vagy legalábbis fontos szereplője. 

Neve a latin unicornis (egyszarvóú) szóból származik. És bár első pillantásra egy hegyes szarvú fehér lóra hasonlít, gyakran a szokottnál is jóval kecsesebb lába van és oroszlánfarka.

A hagyomány szerint szimbolikus állat, mely “egyszemélyben” jelképezi a bölcsességet, a harmóniát, a tisztaságot és a misztikumot. Mivel hihetetlen sebességgel tud futni, így a gyorsaságot, a féktelenséget, ugyanakkor a harmóniát is megtestesíti. Csak a kiváltságosok pillanthatják meg, olyanok, akik szeretnek elmélyedni, meditálni, fogékonyak a titokzatosságra, és gondot fordítanak lelki egészségükre is. 

Igaz, nem spirituális módja az elcsendesülésnek, de sokan szeretünk megpihenni, kikapcsolódni egy kávé mellett. És ha már unikornis ünnep, akkor kössük össze ezt egy unikornis latteval. Pár éve egy brooklyni kávézóban tűnt fel először, és azóta sokfelé elterjedt.

Elsőre úgy gondolná az ember, hogy csupa adalék- és színezőanyag – ahogy mondani szokás, műanyag – alkotja, de a presszó tulajdonosa állítja, hogy nem. Olyan természetes összetevőkből alkották meg, mint a gyömbér, a citrom, a kókusztej, a méz és a tej. És hogy mi adja a kék színét? Nem ételszínezék, hanme bizony kék alga. Díszítése sem mesterséges: porított gránátalma, kókuszpelyhek, ehető virágok és ehhez hasonlók.

Ti megkóstolnátok? A cikkről megjelent Facebook-poszt alatt nyugodtan megírhatjátok.

https://www.instagram.com/p/BHFxKvYh_WX/?utm_source=ig_web_copy_link

És ha másért nem, a gyerekek kedvéért ne feledkezzünk meg a Gru c. animációs film híressé vált jelenetéről sem:




Kapcsolódó bejegyzések
Színes

Négy tipp a ruhák színeinek színpompás összehangolására

3 perc olvasás
A megfelelő színkombinációk kiválasztása ruházatunkban döntő jelentőségű, lévén az összhatásnak köszönhetően egyfajta kisugárzás jön létre, amit a külső szemlélők pontosan érzékelnek. Ráadásul…
DivatSzínes

Mitől lesz egy eljegyzési gyűrű különleges?

5 perc olvasás
Nincs két ugyanolyan kapcsolat: minden kötelék egyedi és páratlan e világon. Ha pedig egy ilyen egyedülálló kapocs alakul ki két ember között,…
Színes

Az illatok szerepe a divatban és a stílusban

2 perc olvasás
Minden stílusnak megvan a maga illata? Ez így nyilván nem igaz, de az már annál inkább, hogy minden embernek megvan a maga…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!