Életmód

7 tippünk van arra, mire használd a banánhéjat!

2 perc olvasás
Fotó: freepik/nakaridore

A banán finom és egészséges gyümölcs, ezt eddig is tudtuk. Viszont a héja is hasznos, nézzük, mi mindenre lehet jó.

Távolítsd el vele a szemölcsöt!
Készíts vele borogatást: egy kisebb darab is elég, nem kell az egész héjat, illetve annak belső felét ráborítanod az érintett területre. Rögzítsd le ragtapasszal, de találhatsz erre más módot is. Lényeg, hogy egész éjszakán át hagyd fenn a bőrödön. Néhány alkalom után már javulást észlelhetsz.

Gondoltad volna, hogy fehérítheti a fogaidat? Dörzsölgesd rendszeresen a héj belső felével a fogsorodat, vagy legalábbis azt a részt, ahol fehéríteni szeretnéd. Hihetetlenül hangozhat, de elég hamar látható lesz az eredmény.

Egészséges, ránctalan bőr? A banánhéj ebben is a segítségedre lehet, hiszen remekül táplálja a bőrt, csökkenti a ráncképződést. Egyszerűen dörzsöld be a belső felével a bőröd, pihenj le egy fél órára, majd mosd le.

A pikkelysömör esetén is nagy hatékonysággal alkalmazható. A belső felével finoman kend be a szóban forgó bőrfelületet, hagyd 10 percig hatni, majd langyos vízzel mosd le. Rendszeresen alkalmazd a módszert.

Csökkentheti a fájdalmat. A fájdalmas testrészt kezeljük ismét a héj belső felével, és ameddig szükséges, hagyjuk rajta. Rá is ragaszthatsz egy kis darab héjat, ha úgy egyszerűbb vagy kényelmesebb.
És ugyan nem a héja, de maga a gyümölcs pedig a fejfájáson is enyhíthet. A súlyos migrénnel nem valószínű, hogy megbirkózik, de egy próbát akkor is megér.

Segít megszüntetni a viszketést és a bőrirritációt. Erre megint csak a már említett borogatást javasoljuk, egy éjszaka alatt is csodát tehet.

Ráadásként pedig remek tisztítószer!
Ha cipőt, ezüstöt, bútort, netán drágakövet kell tisztítani, ennél filléresebb megoldás nincs! Kis bedörzsölés, aztán rajta hagyni pár percig, majd bő vízzel lemosni, ennyi az egész.




Kapcsolódó bejegyzések
Életmód

Kollagén hatása az ízületekre

3 perc olvasás
A kollagén fogyasztása nemcsak a bőrünkre hathat pozitívan, a kollagén hatása az ízületekre, ínakra, porcokra, csontokra is kiemelkedő lehet. Ezt a fehérjét…
Életmód

Ránctalanítás műtéti beavatkozás nélkül – ez lehetséges?

2 perc olvasás
A ráncfelvarrás sokak életében egyet jelent az elkerülhetetlennel, vagy éppen azzal a rémálommal, amit soha nem akarnának a magukénak tudni. Akkor inkább…
ÉletmódSzínes

Alig várod a nyarat? Készülj fel rá már most!

2 perc olvasás
Bár a naptár szerint még jó sokat kell aludni a várva várt nyaralásig vagy a strand kellékek indokolt előkerüléséig, te mégis sóhajtozva…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!