Gasztro

Ételek, amik elképesztően rondák, mégis nagyon finomak

2 perc olvasás
Fotó: Pinterest

Sokan hajlamosak vagyunk arra, hogy a külső alapján ítélkezzünk. Ez olyannyira hétköznapi jelenség, hogy még a mindennapi étkezésünknél is jelen van. Súlyos hiba, hiszen a világ tele van olyan remek és nagyszerű ételekkel, amiket muszáj kipróbálnunk, még akkor is, ha nem nyújtanak túl vonzó látványt. 

Volt anno egy édesség reklám, lehet páran emlékeznek még. Egy csokoládét népszerűsített a kisfilm, aminek a szlogenje a mai napig az emlékeinkben van. A Chokito bemondása ennyi volt:

“Ronda, de finom!”

Ez a hozzáállás és nézőpont lesz a jellemző azokra az ételekre és alapanyagokra is, amiket elhoztunk nektek. Ti melyikeket kóstoltátok valaha? Melyiket vállalnátok be? A vélemények jöhetnek majd a cikkhez tartozó kommentben!

Ördöghal

A halakért nincs mindenki oda, teljesen mindegy hogyan néz ki. Azonban ezt az ételt még azok sem kóstolják meg többnyire, akik egyébként szívesen esznek vízi élőlényeket. Pedig kár kihagyni, a zord külső mögött, ugyanis nagyon finom falatok bújnak meg.

Callaloo

A Callaloo a Karibi-térségben egy népszerű zöldséges ételnek számít. Többféleképpen készítik el, attól függ merre járunk, ugyanakkor még ez sem elég ahhoz, hogy bátorságot adjon a kipróbáláshoz. A főként levelesekből álló fogás pedig nem csak, hogy finom, de még egészséges is.

[custom-related-posts title=”Ez is érdekes…” none_text=”None found” order_by=”title” order=”ASC”]

Bazsalikom mag

Ez az étel/ital úgy néz ki, mintha nyers tojásfehérjét kevertünk volna vízzel. Nem túl vonzó látvány az biztos. Holott amilyen ronda, olyan egészséges. Gyulladás csökkentő hatását már több száz éve igazolták így azok, akik kipróbálnák, ne aggódjanak, nem fognak kárt tenni a szervezetükben.

“Ál” kacsa (Mock Duck)

A Mock Duck az ázsiai országok vegáinak kedvez főként.Búzasikérből, olajból, cukorból, szójaszószból és sóból készül, és rendkívül magas a fehérjetartalma. Kinézetre egytől egyig úgy néz ki mint egy kacsának a “levedlet” bőre, de állítólag isteni finom. Nem tudjuk, ez is még kipróbálásra vár. Azok akik kóstolták esküsznek rá, de legyünk őszinték, ebből a sorból talán ez a legbizarabb.

Noni

Levezetésnek valami könnyűt hoztunk. Egy növény-félét, a nonit, ami most figyelj, a nonifa gyümölcse. Lehet, hogy a látványa kellemetlen és nem túl biztató, viszont aki szereti a kesernyés ízeket, annak kötelező kipróbálnia. Nagyon finom, nyersen is fogyasztható, sőt, a fentebb található ételekhez hasonlóan, ez is egészséges. Olyannyira, hogy még kozmetikai szerekbe is alkalmazzák.




Kapcsolódó bejegyzések
Gasztro

A híres-neves frankfurti leves - Variációk egy témára

3 perc olvasás
Igazán laktató levest tálalunk most fel, ráadásul több különböző köntösben. A változást jelentheti valamilyen hozzávaló, de akár az elkészítés módja is, akár…
ÉletmódGasztro

Vasbor készítése házilag

4 perc olvasás
A vashiány  – főleg, mi nők – tudjuk, hogy mennyire fontos, minden életkorban. Vannak, akik egész életükön át küzdenek a vele. A…
ÉletmódGasztro

Rózsás és alakbarát – ez a karfiol

5 perc olvasás
Nem lehet eléggé hangsúlyozni a keresztesvirágú zöldségekfontosságát az étrendünkben, ide tartozik többek közt a karfiol is. Jellegzetes illata és esetleges emésztésre gyakorolt…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!