Életmód

A sikeres emberek és a kitartás

2 perc olvasás

Bármilyen célt is tűzünk ki magunk elé, számolnunk kell azzal, hogy az odáig vezető út nem lesz a legegyszerűbb: számos kihívással, sőt kudarcélménnyel kell szembenéznünk. És itt ágazik kétfelé az út, melyek közül az egyik a sikeres embereké. Szeretnél Te is velük tartani? Olvass tovább.

Gyermekként sokkal állhatatosabbak vagyunk

Először is képzelj magad elé egy kisgyermeket, aki épp az első lépéseit próbálgatja. Amíg biztonsággal megtanul járni, nagyon sokszor huppan a popsijára, térdre esik, szóval a célja eléréséig még igen viszontagságos számára az út. De nem adja fel, újra és újra próbálkozik! De említhetnénk példaként a nagyobb gyerkőcöt is, aki biciklizni vagy éppen úszni tanul. Azt hiszem, a kitartásuk igencsak példaértékű!

És mi a helyzet felnőttként?

Göröngyösebb az út? Meglehet, hiszen számos olyan tényező is közrejátszik, melyek gyermekkorban még aligha. Gondoljunk csak azokra a képzeteinkre, melyek azt sugallják: „de mit fognak szólni a szüleim, a barátok, a szomszédok, stb.”

Vannak, akik épp ezek miatt a nem várt reakciók, lehetséges kritikák miatt adják fel a céljaikat, álmaikat.

Persze, valami újba belevágni kivétel nélkül kockázattal jár, de ugyanakkor, ha arra figyelünk, hogy mások hogyan vélekednek az elképzelésünkről, azzal bizony több kárt tehetünk magunknak, mint szeretnénk.

Amennyiben viszont elhatározzuk, hogy elérünk egy kitűzött célt, vagy kifejlesztünk magunkban egy új képességet, akkor el kell köteleződnünk teljes erővel, és mindazzal, ami által eljuthatunk odáig.

A sikeres ember mindig eggyel többször állt fel, mint ahányszor elesett

Nem vitás, hogy sok munka árán lehetünk sikeresek, de számos buktató is vár közben ránk, melyek közül a kisebbekre később visszaemlékezve már nem is nagyon fogunk emlékezni.

A megpróbáltatásokat pedig fogjuk fel minden esetben úgy, mint szükséges tapasztalatot, vonjuk le a kellő következtetéseket, tanulságokat, hiszen ezek ugyanúgy építőkövei a későbbi sikernek, mint az apró kis előrelépéseink.

Bizony, majdnem minden azon múlik, hogy mennyire tudjuk elviselni a kudarcot. A sikeres emberek ezt előbb vagy utóbb megtanulják, hiszen ahhoz, hogy bármilyen terület profi szakértőjévé válhassanak, erőfeszítések, fegyelem és kitartás szükségesek, és áldozatvállalások, hogy kiállják a próbákat.

Ha tehát hozzáfogunk valamihez, felejtsük el azt a címkét, hogy „kudarc”.

Eredmények, mérföldkövek vannak, melyek között vannak örömteliek, melyek azt jelzik, hogy jó úton járunk; és vannak tanulságosak, melyek arra ösztökélnek, hogy átgondoljuk a döntéseinket, és adott esetben, ha szükséges, irányt váltsunk, vagy egyszerűen módosítsunk a stratégiánkon.

Aki pedig töretlenül próbálkozik, állhatatos és szorgalmas, az biztosan jó úton van a siker felé.



Kapcsolódó bejegyzések
Életmód

Kollagén hatása az ízületekre

3 perc olvasás
A kollagén fogyasztása nemcsak a bőrünkre hathat pozitívan, a kollagén hatása az ízületekre, ínakra, porcokra, csontokra is kiemelkedő lehet. Ezt a fehérjét…
Életmód

Ránctalanítás műtéti beavatkozás nélkül – ez lehetséges?

2 perc olvasás
A ráncfelvarrás sokak életében egyet jelent az elkerülhetetlennel, vagy éppen azzal a rémálommal, amit soha nem akarnának a magukénak tudni. Akkor inkább…
ÉletmódSzínes

Alig várod a nyarat? Készülj fel rá már most!

2 perc olvasás
Bár a naptár szerint még jó sokat kell aludni a várva várt nyaralásig vagy a strand kellékek indokolt előkerüléséig, te mégis sóhajtozva…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!