Életmód

Árulkodó hajszínünk

3 perc olvasás

Hiszed vagy sem, a személyiségünk és a hajszínünk bizony szoros összefüggésben áll egymással. De igaz ez akkor is, ha festetjük a hajunkat? Vajon akkor a karakterünk is ahhoz idomul?

A temperamentumos vörös

Talán nem véletlen, hogy egyes festményeken a gonosz, bűnös nőket vörös hajzuhataggal ábrázolták, és már az ókorban is ilyen hajszínt viseltek a bordélyházak hölgyei, azzal a nem titkolt célzattal, hogy könnyebben lángra lobbantsák a betérő férfiakat.

A vörösek ugyan temperamentumosak, de ugyanakkor érzékenyebbek is a társaiknál. Meglepő lehet, hiszen azt gondolhatnánk, hogy az ártatlannak tűnő szőkék ilyenek, de mégsem. A vörösek tehát igen lobbanékonyak, ami a szívükön, az a szájukon, nem kertelnek, kereken megmondják, amit gondolnak. Ha izgalom, stressz éri őket, hamarabb kijönnek a sodrukból, ugyanakkor kevésbé veszik a szívükre a dolgokat, nem viselik meg őket oly mértékben az izgalmak. Igen ötletgazdagok és kreatívak a vörösek, érdemes hozzájuk fordulni, ha mondjuk, egy fontos projekt elakad.

A szőkék nem is olyan butuskák

A szőkéket az ártatlansággal, a törékenységgel, a befolyásolhatósággal hozzuk általában összefüggésbe, és állítólag sokkal inkább vannak gyermeki vonásaik, mint más hajszínű társaiknak. Így a férfiak hajlamosak azt gondolni némely szőke hölggyel kapcsolatban, hogy elegendő oltalmuk alá venni őket, akár egy gyermeket és ezzel minden rendben is van. Holott a szőkék sokkal okosabbak és határozottabbak, mintsem hagyják, hogy vezessék őket.

Szociológusok vizsgálata alapján kiderült, hogy általában remek memóriájuk van és a természettudományok terén sem maradnak alul, mondjuk a barnákkal vagy a feketékkel szemben.

Érzelmesek, de ha kell, kinyitják a szájukat és kiállnak magukért.
Egyesek hűvösnek tartják őket, ennek nem sok alapja lehet, legfeljebb csak az éghajlati körülmények lehetnek ennek a feltételezésnek az okozói.

 

A barna nem is olyan hétköznapi

Egy francia szociológiai kutatás szerint például a Nobel-díjasok között túlnyomórészt barna hajúak szerepelnek, no nem mintha annyival intelligensebbek vagy okosabbak lennének, mint más hajszínű társaik.

Állítólag a barna hajúak mutatkoznak a legmegbízhatóbbnak, így ha arról van szó, hogy a főnök kit léptet elő hamarabb, akkor elég gyakran egy barna mellett voksol majd.

Kitartóak, szívósak, alapos munkát végeznek, így ezeknek az erényeiknek köszönhetően igencsak vonzó karriert futhatnak be. És mindezt még csak tetézi az a képességük, hogy igen hosszan meg tudják őrizni higgadtságukat.

Az árnyalat önmagában is stabilitást, nyugalmat sugároz.
A barnák két lábbal állnak a földön, olykor kissé földhözragadtak is, de ez annyira nem jellemző.

A rejtélyes feketék

A művészi ábrázolásokban gyakran összekapcsolódik a fekete hajszín és ruházat a misztikummal, a titokzatossággal, a spiritualitással, talán innen ered az ezzel kapcsolatos megítélésük. A feketékkel szemben talán a férfiak is kissé visszafogottabbak, mintha szőkékről van szó, mintha több tisztelet övezné őket nagy általánosságban.

Alapjában véve karakteres, határozott jellemek, akikkel nem igazán mernek kukoricázni, ugyanakkor más hajszínű hölgytársaikhoz képest sokkal inkább hajlamosak az elmélyült lelkiállapotra.

Fogékonyak a spirituális világ dolgai iránt, és sokat tesznek lelki fejlődésükért is a mindennapokban.
Egy francia szociológus felmérése szerint többnyire ők bánnak legjobban a pénzzel.

 

És ha festetünk?

A genetikusok szerint megváltozik a jellemünk, sőt, a hormonkutatók szerint is, akik azt vizsgálták, hogy az egyes hormonok milyen mennyiségben termelődnek a különböző hajszínű hölgyek esetében. A felmérésben színelemző pszichológusok is részt vettek, akik megállapították, hogy a nap, mint nap látott tükörképünk folyamatosan azt az üzenetet küldi a pszichénknek, amilyet az adott szín kifejez.




Kapcsolódó bejegyzések
Életmód

Kollagén hatása az ízületekre

3 perc olvasás
A kollagén fogyasztása nemcsak a bőrünkre hathat pozitívan, a kollagén hatása az ízületekre, ínakra, porcokra, csontokra is kiemelkedő lehet. Ezt a fehérjét…
Életmód

Ránctalanítás műtéti beavatkozás nélkül – ez lehetséges?

2 perc olvasás
A ráncfelvarrás sokak életében egyet jelent az elkerülhetetlennel, vagy éppen azzal a rémálommal, amit soha nem akarnának a magukénak tudni. Akkor inkább…
ÉletmódSzínes

Alig várod a nyarat? Készülj fel rá már most!

2 perc olvasás
Bár a naptár szerint még jó sokat kell aludni a várva várt nyaralásig vagy a strand kellékek indokolt előkerüléséig, te mégis sóhajtozva…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!