Színes

7 kreatív ötlet, mely megkönnyíti a mindennapokat

2 perc olvasás

Nap mint nap újabb apró kis praktikák bukkannak fel az interneten, melyek egyszerűek és a háztartásunk minden szegmensére kiterjednek. Következzen most néhány kis szösszenet, melyre talán nem is gondoltál még eddig.

mobilTelefontöltés turbo üzemmódban

Kivel ne fordult volna már elő, hogy lemerülőben volt a mobil, de hamarosan indulni kellett valahová? Nos, ilyenkor (is) jól jöhet az a trükk, melynek köszönhetően kétszer olyan gyorsan feltöltődik az akkumulátor: erre az időre helyezzük repülőgép-üzemmódba a telefont. Ha így teszünk, a mobil nem keresi folyamatosan az adótornyokat, így a töltés közben kevésbé terhelődik az aksi.

 

virágcsokorHosszantartó frissesség a virágoknak

Ha szeretnéd, hogy az vágott virág tovább tündököljön az otthonodban, akkor készíts egy „koktélt” a számára pár csepp vodkából és egy teáskanál cukorból. Meglátod, sokkal később kezdődik majd el a hervadás.

banánÉs a banánoknak is

Amennyiben szeretnéd, hogy a banánok tovább megtartsák szép sárga színüket a hűtőben, úgy tekerd be mindegyikük tetejét egy kis darab folpackkal.

 

mosógépFriss illatú mosógép

Önts egy csésze ecetet és 5-6 csepp teafa olajat a mosószer rekeszbe, indíts el egy hagyományos programot, és mire kész lesz, felfrissül a mosógép, megszabadul az esetlegesen kialakult kellemetlen szagoktól.

tortadekorTortadíszítés profi módon

A szórócukor és egyéb dekorációk felvitele sokkal egyszerűbb és egyúttal elronthatatlan lesz, ha egy sütiformát helyezel a kívánt helyre, beleszórod a cukorkákat, majd ha kész, leveszed a formát. Ugye, milyen egyszerű?

 

muffinpapírokBogármentes italok a kerti partin

A színes muffinpapírok nemcsak sütikészítésre jók, hanem távol tarthatjuk a nem kívánt rovarokat is a poharainktól. Tegyünk fejjel lefelé fordítva minden pohár tetejére egyet, a közepén egy szívószálat átszúrva. A színek ráadásul megkönnyítik a poharak megkülönböztetését is.

festményÚjra ragyognak a régi képek

Sokan vannak, akik szeretik a régiségeket, köztük a festményeket is, és előszeretettel vásárolnak ilyesmit a bolhapiacon, vásárban. Az esetleges port, szennyeződést kíméletesen el lehet távolítani egy darabka kenyérbéllel, finoman átdörzsölve vele a kép felületét, mely így visszanyeri régi fényét.




Kapcsolódó bejegyzések
Színes

Négy tipp a ruhák színeinek színpompás összehangolására

3 perc olvasás
A megfelelő színkombinációk kiválasztása ruházatunkban döntő jelentőségű, lévén az összhatásnak köszönhetően egyfajta kisugárzás jön létre, amit a külső szemlélők pontosan érzékelnek. Ráadásul…
DivatSzínes

Mitől lesz egy eljegyzési gyűrű különleges?

5 perc olvasás
Nincs két ugyanolyan kapcsolat: minden kötelék egyedi és páratlan e világon. Ha pedig egy ilyen egyedülálló kapocs alakul ki két ember között,…
Színes

Az illatok szerepe a divatban és a stílusban

2 perc olvasás
Minden stílusnak megvan a maga illata? Ez így nyilván nem igaz, de az már annál inkább, hogy minden embernek megvan a maga…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!