Színes

Szúnyogmentes nyári estét!

1 perc olvasás

Ahogy közeledik a meleg idő, a szúnyogok is egyre többen és gyakrabban bukkannak fel és bizony sokan vagyunk, akik szenvedünk a kellemetlen csípésektől. Ha téged is kedvelnek a kis vérszívók, és szeretnéd természetes módon távol tartani őket, akkor cikkünk neked szól.

Igazat adunk neked, ha nem szívesen használsz kemikáliákat abból a célból, hogy megúszd a csípéseket, melyekről amúgy sem árt tudni, hogy az illatuk nemcsak kellemetlen, de káros is lehet, ha belélegezzük azt.

Mindezek fényében nem meglepő, hogy

a szúnyogok választása az illaton alapul, egész pontosan a bőrünk kipárolgásán múlik, hogy minket választanak-e áldozatul.

Felmérések szerint nagyon kedvelik a vérszívók azokat, akiknek magas a koleszterinszintjük, szteroidokat szednek, várandósak illetve jelentős túlsúllyal rendelkeznek.

B vitaminBelső védelem

Van egy vitamin, melynek rendszeres szedése megváltoztathatja az előbb említett illatot a bőrünkön, ez pedig a B1-vitamin, vagy más néven tiamin. Megtalálható az olyan zöldfélékben, mint a kelkáposzta, a spenót, a padlizsán, a hagyma, a brokkoli, a zöldbab, a tök és a napraforgómag.

Amennyiben elegendő B1-vitamin van a szervezetünkben, úgy egyfajta, élesztőhöz hasonló kipárolgása lesz a bőrünknek, melyet a szúnyogok messzire elkerülnek. Nem kell megijedni, ezt az illatot csak a rovarok érzik, ember által nem érzékelhető!

Külső védelem

sprayMit szólnál ahhoz, ha azt mondanánk, hogy otthon elkészítheted a saját, természetes összetevőkből álló szúnyogriasztódat?

Zúzz össze mozsárban egy kis darab petrezselyemlevelet és keverd el egy liter almaecetben. Hagyd állni néhány órán át, de még jobb, ha egy egész éjszakát érik a hűtőszekrényben.

Miután letelt az idő, szűrd le és öntsd a folyadékot egy szórófejes flakonba, és már kész is. Ha gondolod, adhatsz hozzá a kedvenc illóolajodból is 1-2 cseppet.




Kapcsolódó bejegyzések
Színes

Négy tipp a ruhák színeinek színpompás összehangolására

3 perc olvasás
A megfelelő színkombinációk kiválasztása ruházatunkban döntő jelentőségű, lévén az összhatásnak köszönhetően egyfajta kisugárzás jön létre, amit a külső szemlélők pontosan érzékelnek. Ráadásul…
DivatSzínes

Mitől lesz egy eljegyzési gyűrű különleges?

5 perc olvasás
Nincs két ugyanolyan kapcsolat: minden kötelék egyedi és páratlan e világon. Ha pedig egy ilyen egyedülálló kapocs alakul ki két ember között,…
Színes

Az illatok szerepe a divatban és a stílusban

2 perc olvasás
Minden stílusnak megvan a maga illata? Ez így nyilván nem igaz, de az már annál inkább, hogy minden embernek megvan a maga…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!