Életmód

Átlagosan ennyi idősen veszítik el a szüzességüket a fiatalok

1 perc olvasás
Fotó: Freepik

Fiatalként, gondolunk itt a kamaszokra központi kérdés, hogy ki-mikor-hogyan veszíti el a szüzességét. Vannak akik korábban érnek be szexuálisan, és akadnak persze olyanok, akik habár késznek érzik magukat az első együttlétre, mégis várnak azzal. 

Jelen esetben a kort, vagyis azt fogjuk kicsit körbejárni, hogy a mai fiatalok átlagosan hány évesen szexelnek először. Nehéz azonban pontos számokat mutatni, folyamatosan változnak, és viszonylag kevés felmérés áll ehhez rendelkezésre, tehát a következő információk mind tájékoztató jellegűek.

Mint azt tehát említettük, a fiatalok rendszeresen “paráznak” azon, hogy mikor veszítsék el a szüzességüket, és ezen az sem segít, hogy néha sürgetik egymást. Nyomás alakul ki rajtuk teljesen feleslegesen, persze erre csak később jönnek már rá.

Egy kutatás szerint, amely európai és amerikai fiatalokat vetett egybe, az átlag életkor,

17,4 év.

Ez azt jelenti, hogy a legtöbben még a felnőtté válás előtt átesnek első szexuális együttlétükön.A megkérdezettek válaszai alapján arra is fény derült, hogy az emberek szexuális tudata átlagosan nem sokkal a 15. esztendő betöltését követően szilárdul meg igazán. Ekkortájt jönnek elő bennünk a szexualitással kapcsolatos érzések, illetve vágyak, ösztönök. Persze van különbség ilyen tekintetben is a fiúk és a lányok között. Az előbbiek valamivel hamarabb (14,8 év), míg az utóbbiak kicsit később (15,5 év) válnak “szexuálisan tudatossá” – ezt már a Player.hu írta egy korábbi cikkében.

[custom-related-posts title=”Fontos téma!” none_text=”None found” order_by=”title” order=”ASC”]

Sajnos a felmérés külön a hazai fiatalokra nem tért ki, azonban ettől függetlenül minden fiatal arra biztatunk, hogy ne görcsöljön rá a témára, nem a számok számítanak.

Fő a megfelelő partner, hely, és idő, amikor úgy érezzük, hogy készen állunk rá .

https://www.instagram.com/p/CMKj37xpOEX/




Kapcsolódó bejegyzések
Életmód

Kollagén hatása az ízületekre

3 perc olvasás
A kollagén fogyasztása nemcsak a bőrünkre hathat pozitívan, a kollagén hatása az ízületekre, ínakra, porcokra, csontokra is kiemelkedő lehet. Ezt a fehérjét…
Életmód

Ránctalanítás műtéti beavatkozás nélkül – ez lehetséges?

2 perc olvasás
A ráncfelvarrás sokak életében egyet jelent az elkerülhetetlennel, vagy éppen azzal a rémálommal, amit soha nem akarnának a magukénak tudni. Akkor inkább…
ÉletmódSzínes

Alig várod a nyarat? Készülj fel rá már most!

2 perc olvasás
Bár a naptár szerint még jó sokat kell aludni a várva várt nyaralásig vagy a strand kellékek indokolt előkerüléséig, te mégis sóhajtozva…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!