Hozzávalók: (12 db lesz belőle)
a krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor (főzni való)
1 evőkanál Rama margarin
cukor
1 csomag vaníliás cukor
a fánkhoz:
1,5 dl víz
20 dkg Rama margarin
15 dkg liszt
6 tojás
1 csipet só
a tepsi kikenéséhez: margarin, liszt
a kenéshez: 1 tojás
a tetejére: 3 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál cukor
1 csomag habfixáló
Elkészítés:
- Forrald fel a vizet a margarinnal. Ízesítsd egy csipetnyi sóval, és amikor a margarin elolvadt, a szórd bele a lisztet. Folyamatos keverés mellett főzd 2-3 percig, amíg a tészta el nem válik az edény falától.
- Vedd le a tűzről, egyenként add hozzá a tojásokat és dolgozd jól össze.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezz diónyi nagyságú golyókat a masszából. Nem kell nagyobbakat, mert a négyszeresükre nőnek majd.
- A tetejüket kend meg felvert tojással, és a tepsit told az előmelegített sütőbe. Nagy lángon (210 °C) süsd kb. 10 percig, majd a lángot közepesre mérsékelve (170 °C) további 15 percig. Közben, főleg az első negyed órában a sütőajtót nem szabad kinyitni, mert egyébként összeesik. Amikor elkészült, a sütőt zárd el, és a fánkokat szárítsd még 5-10 percig.
- Amíg sül a fánk, készítsd el a pudingot a tasakon szereplő javaslat szerint. Ha kész, keverj hozzá egy nagy evőkanál margarint. Miközben hűl, kb. 5 percenként keverd meg, hogy ne keletkezzen “föle”.
- A hideg tejszínhez add hozzá a cukrot, és a habfixáló csomagolásán található utasítás szerint készítsd el a habot.
- A kihűlt fánkok tetejét, mint egy kalapot, vágd le. Az alsó részbe kanalazz vaníliakrémet, majd egy kanál tejszínhabot (nyomózsákból még szebb) és illeszd rá a kalapot.
[custom-related-posts title=”További finomság receptjeink” none_text=”None found” order_by=”title” order=”ASC”]
Tetszett a cikk?
Kérjük kövess minket! Számodra csak egy kattintás,
de nekünk a világot jelenti! 🙂
Kérjük kövess minket! Számodra csak egy kattintás,
de nekünk a világot jelenti! 🙂