Gasztro

Ki szereti a képviselőfánkot? Íme a recept!

1 perc olvasás

Hozzávalók: (12 db lesz belőle)

a krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor (főzni való)
1 evőkanál Rama margarin
cukor
1 csomag vaníliás cukor

a fánkhoz:
1,5 dl víz
20 dkg Rama margarin
15 dkg liszt
6 tojás
1 csipet só
a tepsi kikenéséhez: margarin, liszt

a kenéshez: 1 tojás
a tetejére: 3 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál cukor
1 csomag habfixáló

Elkészítés:

  1. Forrald fel a vizet a margarinnal. Ízesítsd egy csipetnyi sóval, és amikor a margarin elolvadt, a szórd bele a lisztet. Folyamatos keverés mellett főzd 2-3 percig, amíg a tészta el nem válik az edény falától.
  2. Vedd le a tűzről, egyenként add hozzá a tojásokat és dolgozd jól össze.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezz diónyi nagyságú golyókat a masszából. Nem kell nagyobbakat, mert a négyszeresükre nőnek majd.
  4. A tetejüket kend meg felvert tojással, és a tepsit told az előmelegített sütőbe. Nagy lángon (210 °C) süsd kb. 10 percig, majd a lángot közepesre mérsékelve (170 °C) további 15 percig. Közben, főleg az első negyed órában a sütőajtót nem szabad kinyitni, mert egyébként összeesik. Amikor elkészült, a sütőt zárd el, és a fánkokat szárítsd még 5-10 percig.
  5. Amíg sül a fánk, készítsd el a pudingot a tasakon szereplő javaslat szerint. Ha kész, keverj hozzá egy nagy evőkanál margarint. Miközben hűl, kb. 5 percenként keverd meg, hogy ne keletkezzen “föle”.
  6. A hideg tejszínhez add hozzá a cukrot, és a habfixáló csomagolásán található utasítás szerint készítsd el a habot.
  7. A kihűlt fánkok tetejét, mint egy kalapot, vágd le. Az alsó részbe kanalazz vaníliakrémet, majd egy kanál tejszínhabot  (nyomózsákból  még szebb) és illeszd rá a kalapot.

[custom-related-posts title=”További finomság receptjeink” none_text=”None found” order_by=”title” order=”ASC”]




Kapcsolódó bejegyzések
Gasztro

A híres-neves frankfurti leves - Variációk egy témára

3 perc olvasás
Igazán laktató levest tálalunk most fel, ráadásul több különböző köntösben. A változást jelentheti valamilyen hozzávaló, de akár az elkészítés módja is, akár…
ÉletmódGasztro

Vasbor készítése házilag

4 perc olvasás
A vashiány  – főleg, mi nők – tudjuk, hogy mennyire fontos, minden életkorban. Vannak, akik egész életükön át küzdenek a vele. A…
ÉletmódGasztro

Rózsás és alakbarát – ez a karfiol

5 perc olvasás
Nem lehet eléggé hangsúlyozni a keresztesvirágú zöldségekfontosságát az étrendünkben, ide tartozik többek közt a karfiol is. Jellegzetes illata és esetleges emésztésre gyakorolt…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!