Világjáró

Az 5 legérdekesebb szálláshely Magyarországon

3 perc olvasás

Jön a jó idő és úgy érzed elmenekülnél már a mindennapok elől? Hát, hogy őszinte legyek én is, ezért is készült el a legutóbbi cikkem. Álmodoztam napokig, milyen jól érezném magam Balin vagy éppen Peruban és szöget ütött a fejembe a gondolat, hogy “miért, itthon nincsenek nagyon menő szállások?” – dehogy nem! Ezért körbe néztem hazánkban is és ezúttal ezekből hoztam egy kis gyűjteményt. Pesti Gabó lakberendező cikke.

Erdei Kisház – Noszvaj

Noszvaj amúgy is bővelkedik különleges épületekben, hisz Magyarország első konténerháza is itt épült meg, ami egyébként a tulajdonosok kétkezi munkájából készült el. De most egy másik, hasonlóan különleges házikóról lesz szó, amiben meg is szállhatsz, ez pedig nem más, mint az Erdei Kisház. Az erdő mélyén megbúvó, igazán különleges hangulatú épületecske bővelkedik mindenféle extra szolgáltatásban, mint például a gyönyörű erdei panorámában vagy a hatalmas dézsa jakuzziban. Ezek mellett természetesen minden sztenderdnek is megfelel, többen is megszállhattok itt és még gyermek- és állatbarát is! Ha elbújnál a világ elől, akár télen, akár nyáron akkor…

Buborék hotel – Noszvaj

Jó, ígérem mindjárt lelépünk Noszvajról, de mint már mondtam ez a község tényleg bővelkedik különleges épületekben! Ha tetszett az előző cikkben a Buborékhotel, de nem mennél el érte Balira, akkor itt a lehetőség, elég csak kiruccanni Noszvajra! Ha valami extravagánsra vágysz, akkor a Nomád Hotelben különálló, fára szerelt kis buborékot is bérelhetsz. Majdnem összkomfort és nem haragszunk rá, hogy nincs bent minikonyha, hisz a kialakítása végett úgy érezheted, hogy tényleg a felhők alatt alszol. A két kis szélén megbújik egy fürdőszoba és egy mellékhelyiség, így csak akkor kell elhagynod a buborékod, ha étkeznél.

Körpanorámás Víztorony – Budapest

Oké, ez a legmerészebb elképzeléseimet is felülmúlta! A Budapesten elhelyezkedő Víztorony Ferencváros egyik emblematikus látványossága, amelyben egy élhető szálláshelyet alakítottak ki! Bár a különböző helyiségek egymás alatt és felett helyezkednek el, van benne konyha, fürdő és nappali, hálószoba és egy előtér is! Persze, pár lépcsőfokot meg kell tenni a helyiségek között, de körpanorámás hálószobában aludni Budapest felett, szerintem minden lépcsőzést megér! Kis plusz infó azoknak, akik állandóan belerúgnak a különböző sarkokban a lakásban. Itt egyetlen egy sarok sincs!

[custom-related-posts title=”Hoppá!” none_text=”None found” order_by=”title” order=”ASC”]

Luxus Jurta – Dél-Alföld

Ruzsa községétől nem messze található a Homoki Lodge – Nature Quest Resort, amelynek kínálatában luxus jurták vannak. Nem egy és nem kettő, hanem szám szerint hét, egymástól kellő távolságban kialakított, felülnézetből gombácskáknak tűnő szálláshely. Bár valószínűsítem, hogy a honfoglaló magyarok nem éltek ekkora luxusban, de kicsit mi is átélhetjük milyen lehetett akkoriban az élet, ehhez pedig a szálloda különleges hangulata, környezete és programjai is hozzásegítenek minket! Éttermében a legfinomabb, legmagyarosabb ételeket kínálják fel, találkozhatunk háztáji állatokkal, ízekkel és illatokkal. Nem csak nomád élményekben lehetünk gazdagabbak, de lovas túrákon is részt vehetünk! Amikor befejeztük az egész napos, kemény honfoglalást és fáradtan ledobjuk a nyerget, nyugalomra és meghittségre találhatunk a saját pezsgőfürdőnkben.

Hobbit ház – Üröm

Tudom, nagyon sokszor visszautalok az előző cikkemre, de csak azért mert szeretném, ha összehasonlításképp ti is látnátok, hogy bár némileg korlátozottabban, de hazánkban is vannak extra menő szálláshelyek. Például itthon is van hobbit-házikó és nem kell elutazni ezért az Egyesült Államokba. Elég, csak Ürömre menni. Igen, jól olvasod, Ürömön a hegyek közt elég pazar kis környezetbe csöppenünk, ahogyan betesszük a lábunk. Itt is a kör bejárati ajtó elengedhetetlen kiegészítője a házikónak és belül pedig naturális enteriőrrel találkozhatunk. Két főnek ideális, kint grillezni is lehet, és egy jól felszerelt fürdőszobát is kapunk. Mindezért még el sem kell elhagyni Pest megyét. Zseniális!




Kapcsolódó bejegyzések
Világjáró

Biztonságos és kényelmes utazás autóval

5 perc olvasás
Az autóval való utazás számos előnnyel jár, ami miatt még mindig sokan választják akár hosszabb utazásokra is. Autóval utazni biztonságos és kényelmes,…
Világjáró

Turbózd fel a kerékpárod!

4 perc olvasás
Végre itt a tartós jó idő, és bár még sokszor fúj hideg szél és az eső is gyakran lógatja a lábát, egyre…
Világjáró

Minden, amit a szlovén autópályamatricáról tudnod kell

4 perc olvasás
Szlovénia érthető módokon szerepel a legnépszerűbb külföldi országok listáján. Természetközeli úticélok, tengerpart, történelmi városok és kulturális programok várják az ide érkező turistákat….
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!