Gasztro

Túrógombóc egyszerűen

1 perc olvasás

Kezdő háziasszonyoknak is ajánljuk ezt a pofonegyszerű túrógombóc receptet. Nem igényel sok előkészületet és pikk-pakk készen is van.

Hozzávalók
25 dkg túró
1 tojás
1 dl búzadara
1 csomag vaníliás cukor
 
zsemlemorzsa
tejföl
porcukor
esetleg fahéj, áfonyaszósz, lekvár

 
Elkészítés
A hozzávalókat a zsemlemorzsa, a tejföl, és a porcukor kivételével keverd jól össze. Tedd a hűtőbe, hogy pihenhessen egy órát. Az idő leteltével formálj kis golyókat a masszából és lobogó vízben főzd meg.

Forgasd meg pirított zsemlemorzsában és porcukros tejföllel leöntve tálald. Aki szereti, fahéjjal is megszórhatja, de nagyon finom áfonyaszósszal vagy lekvárral is.

Jó étvágyat! 




Kapcsolódó bejegyzések
Gasztro

A híres-neves frankfurti leves - Variációk egy témára

3 perc olvasás
Igazán laktató levest tálalunk most fel, ráadásul több különböző köntösben. A változást jelentheti valamilyen hozzávaló, de akár az elkészítés módja is, akár…
ÉletmódGasztro

Vasbor készítése házilag

4 perc olvasás
A vashiány  – főleg, mi nők – tudjuk, hogy mennyire fontos, minden életkorban. Vannak, akik egész életükön át küzdenek a vele. A…
ÉletmódGasztro

Rózsás és alakbarát – ez a karfiol

5 perc olvasás
Nem lehet eléggé hangsúlyozni a keresztesvirágú zöldségekfontosságát az étrendünkben, ide tartozik többek közt a karfiol is. Jellegzetes illata és esetleges emésztésre gyakorolt…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!