Kezdő háziasszonyoknak is ajánljuk ezt a pofonegyszerű túrógombóc receptet. Nem igényel sok előkészületet és pikk-pakk készen is van.
Hozzávalók
25 dkg túró
1 tojás
1 dl búzadara
1 csomag vaníliás cukor
zsemlemorzsa
tejföl
porcukor
esetleg fahéj, áfonyaszósz, lekvár
Elkészítés
A hozzávalókat a zsemlemorzsa, a tejföl, és a porcukor kivételével keverd jól össze. Tedd a hűtőbe, hogy pihenhessen egy órát. Az idő leteltével formálj kis golyókat a masszából és lobogó vízben főzd meg.
Forgasd meg pirított zsemlemorzsában és porcukros tejföllel leöntve tálald. Aki szereti, fahéjjal is megszórhatja, de nagyon finom áfonyaszósszal vagy lekvárral is.
Jó étvágyat!
Kérjük kövess minket! Számodra csak egy kattintás,
de nekünk a világot jelenti! 🙂