Gasztro

Így készíts tökéletes házi tésztát – recept

1 perc olvasás
Fotó: Dömötör Brigitta

Sokak kedvencei a különböző tésztaételek. Nem véletlen, az olasz konyha hazánkban rendkívül népszerű. Esszük tejszínesen, paradicsomosan, hússal, hús nélkül, de az alap hozzávalót általában mindig már zacskózva, kiszárítva vesszük. 

Most ennek véget vetünk, és a következő receptben bemutatom, hogyan tudtok tökéletes, friss házi tésztát készíteni. Ezután eszedbe sem fog jutni új valamelyik szupermarketben megvenni. Dömötör Brigitta receptje.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 250g liszt
  • 2 db tojás

[custom-related-posts title=”Jöhet egy kis édesség mellé?” none_text=”None found” order_by=”title” order=”ASC”]

Elkészítés:

A két hozzávalót jól összedolgozzuk, nem lesz teljesen csomómentes, de törekedjünk a szép tészta állagra. Ha minden jól megy egy kemény gombócot fogunk kapni.
Ha elkészültünk tegyük egy zacskóban, majd 15 percre a hűtőbe. Negyed óra után egy sokkal homogénebb tésztát kapunk majd.

Lisztezett felületen gyúrjuk át majd nyújtsuk négy részletben téglalap alakban kb. 2mm vastagra. Késsel vagy pizzavágóval vágjunk belőle széles metélt formát majd lógassuk fel őket szép sorjában fakanalak nyelére.
Egy órát hagyjuk szikkadni, majd bő, forró, sós vízben főzzük készre. Figyelem, a friss tészta nagyjából 5 perc alatt megfő majd!

Innentől már csak rajtunk áll, hogyan, milyen szósszal használjuk fel.

Ezúttal a pesto volt nálam a befutó! // Fotó: Dömötör Brigitta




Kapcsolódó bejegyzések
Gasztro

A híres-neves frankfurti leves - Variációk egy témára

3 perc olvasás
Igazán laktató levest tálalunk most fel, ráadásul több különböző köntösben. A változást jelentheti valamilyen hozzávaló, de akár az elkészítés módja is, akár…
ÉletmódGasztro

Vasbor készítése házilag

4 perc olvasás
A vashiány  – főleg, mi nők – tudjuk, hogy mennyire fontos, minden életkorban. Vannak, akik egész életükön át küzdenek a vele. A…
ÉletmódGasztro

Rózsás és alakbarát – ez a karfiol

5 perc olvasás
Nem lehet eléggé hangsúlyozni a keresztesvirágú zöldségekfontosságát az étrendünkben, ide tartozik többek közt a karfiol is. Jellegzetes illata és esetleges emésztésre gyakorolt…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!