Ma már szinte minden klasszikus ételnek elkészíthető az egészséges, és persze egyben szuperfinom változata is. Ezt bizonyítja a következő recept is, amelyben megmutatom, hogy lehet rakott krumplit készíteni, édesburgonyából.
Dömötör Brigitta receptje.
Hozzávalók:
- 700g megpucolt édesburgonya
- 6db tojás
- 500g tejföl
- Száraz kolbász
- Sajt
- Só
- Bors
Elkészítés:
Az édesburit megpucoljuk és ujjnyi karikákra vágjuk, a tojásokat megfőzzük, a kolbászt pedig vékony szeletekre vágjuk. Egy kiolajozott tepsibe elkezdjük lerakni a nyers karikára vágott burgonyát, majd a tojást és a kolbász karikákat. Minden szint után megkenjük a sóval borssal és elkevert tejföllel, az utolsó krumpli réteget pedig megszórjuk sajttal.
Lefedve 40 percig sütjük 180 fokon, előmelegített sütőben, majd még 30 percig fedés nélkül.
Miután kivettük a sütőből, hagyjuk 20 percig hűlni, majd tejföllel tálaljuk.
Fogyasszátok egészséggel!
Egészséges és finom: rakott krumpli édesburgonyából – recept
Így termeszthetsz otthon édesburgonyát
[custom-related-posts title=”Jöhet egy jó lángos?” none_text=”None found” order_by=”title” order=”ASC”]
Kérjük kövess minket! Számodra csak egy kattintás,
de nekünk a világot jelenti! 🙂