Színes

Tedd biztonságosabbá a telefonodat!

2 perc olvasás

Az elmúlt hetekben komoly zűrzavart, és anyagi kárt is okoztak a tömegesen kiküldött, csomag érkezéséről szóló csaló SMS-ek. Az incidens felhívja a figyelmet arra, hogy okostelefonok esetében is kulcsfontosságú a megfelelő védelem. Az ESET szakértői segítenek, hogy milyen óvintézkedéseket érdemes betartani a készülékünk, és a rajta tárolt személyes adataink védelme érdekében.

Biztonságos lezárás

Mindig zárjuk le biztonságosan készülékünket, kerülve az egyszerű, gyenge jelszavak használatát (pl. 1234). Ha van rá lehetőség, használjunk biometrikus azonosítót is (pl. ujjlenyomat).

Hivatalos áruház használata

Fontos, hogy csak megbízható áruházakból töltsünk le applikációkat! A nem hivatalos alkalmazásboltokat nem ellenőrzik olyan szigorúan, ezért nagyobb az esélye, hogy rosszindulatú alkalmazásokat töltünk le.

Alkalmazások engedélyezése

Az alkalmazások telepítéskor különféle engedélyeket kérnek. Ezeket érdemes átolvasni, és ha valami gyanúsat észlelünk, másik applikációt keresni.

Biztonsági szoftver használata

Az ismert, megbízható biztonsági szoftverek védelmet nyújtanak kiberfenyegetések és trójai fertőzések ellen, blokkolják a gyanús weboldalakat, és biztosítják az érzékeny adatok védelmét.

Titkosítás, biztonsági mentés

Minden fontos fájlunkról készítsünk egy másolatot, amelyet az eszközünkön kívül tárolunk. Így ha sérülnek vagy elvesznek az adatok, rendelkezésünkre áll egy biztonsági mentés, amellyel helyreállíthatjuk a dokumentumokat.

Legyünk tisztában a veszélyekkel

Okostelefonok esetében a kártevők és rosszindulatú alkalmazások mellett gyakori problémát jelent az adathalászat és egyéb átverések is, ahogy ezt a legutóbbi incidens mutatja.

Velünk nem történhet meg?

Ne gondoljuk azt, hogy hétköznapi felhasználóként nem vagyunk elég értékesek a bűnözők számára. A csalók nem konkrét célpontokat támadnak, tömegesen próbálkoznak, hogy minél több gyanútlan felhasználót tévesszenek meg.

További információt itt találsz.

[custom-related-posts title=”További cikkeink a témában” none_text=”None found” order_by=”title” order=”ASC”]




Kapcsolódó bejegyzések
DivatSzínes

Mitől lesz egy eljegyzési gyűrű különleges?

5 perc olvasás
Nincs két ugyanolyan kapcsolat: minden kötelék egyedi és páratlan e világon. Ha pedig egy ilyen egyedülálló kapocs alakul ki két ember között,…
Színes

Az illatok szerepe a divatban és a stílusban

2 perc olvasás
Minden stílusnak megvan a maga illata? Ez így nyilván nem igaz, de az már annál inkább, hogy minden embernek megvan a maga…
ÉletmódSzínes

Alig várod a nyarat? Készülj fel rá már most!

2 perc olvasás
Bár a naptár szerint még jó sokat kell aludni a várva várt nyaralásig vagy a strand kellékek indokolt előkerüléséig, te mégis sóhajtozva…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!