Gasztro

Hiányzik már a strandos lángos? Készítsd el otthon könnyedén! – recept

1 perc olvasás
Fotó: Dömötör Brigitta

Ahogy végre jobb idő lett biztos többünknek megfordult a fejében, hogy “de jó lenne már strandra menni”. Ha pedig strandolás, akkor persze össze is kapcsoljuk egy gasztro-élménnyel. 

A lángos meghatározó eleme lett minden kisbüfének, habár amilyen könnyű ételnek tűnik, olyan egyszerű elrontani is. Mi most elhoztunk nektek egy jól bevált receptet, érdemes kipróbálni! Dömötör Brigitta receptje.

Hozzávalók:

  • 500g liszt
  • 2dl tej
  • 1dl langyos víz
  • 30g friss élesztő
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál cukor

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, cukorral.
A liszthez hozzáadjuk a vizet, az olajat és a felfuttatott élesztős tejet, jól összedolgozzuk majd a végén sózzuk hogy az élesztő addig dolgozzon a tésztánkban.

Egy órát meleg helyen kelesztjük majd olajos kézzel gombócokat szaggatunk és bő, forró olajban kisütjük!
A tetejére ki hogyan szereti, én sajtot, tejfölt és lilahagymát tettem, de rakhattok rá a bacontől kezdve virslit, fokhagymát sonkát ami csak szem-szájnak ingere.

Fogyasszátok egészséggel!




Kapcsolódó bejegyzések
Gasztro

A híres-neves frankfurti leves - Variációk egy témára

3 perc olvasás
Igazán laktató levest tálalunk most fel, ráadásul több különböző köntösben. A változást jelentheti valamilyen hozzávaló, de akár az elkészítés módja is, akár…
ÉletmódGasztro

Vasbor készítése házilag

4 perc olvasás
A vashiány  – főleg, mi nők – tudjuk, hogy mennyire fontos, minden életkorban. Vannak, akik egész életükön át küzdenek a vele. A…
ÉletmódGasztro

Rózsás és alakbarát – ez a karfiol

5 perc olvasás
Nem lehet eléggé hangsúlyozni a keresztesvirágú zöldségekfontosságát az étrendünkben, ide tartozik többek közt a karfiol is. Jellegzetes illata és esetleges emésztésre gyakorolt…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!