Ahogy végre jobb idő lett biztos többünknek megfordult a fejében, hogy “de jó lenne már strandra menni”. Ha pedig strandolás, akkor persze össze is kapcsoljuk egy gasztro-élménnyel.
A lángos meghatározó eleme lett minden kisbüfének, habár amilyen könnyű ételnek tűnik, olyan egyszerű elrontani is. Mi most elhoztunk nektek egy jól bevált receptet, érdemes kipróbálni! Dömötör Brigitta receptje.
Hozzávalók:
- 500g liszt
- 2dl tej
- 1dl langyos víz
- 30g friss élesztő
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál cukor
- Só
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, cukorral.
A liszthez hozzáadjuk a vizet, az olajat és a felfuttatott élesztős tejet, jól összedolgozzuk majd a végén sózzuk hogy az élesztő addig dolgozzon a tésztánkban.
Egy órát meleg helyen kelesztjük majd olajos kézzel gombócokat szaggatunk és bő, forró olajban kisütjük!
A tetejére ki hogyan szereti, én sajtot, tejfölt és lilahagymát tettem, de rakhattok rá a bacontől kezdve virslit, fokhagymát sonkát ami csak szem-szájnak ingere.
Fogyasszátok egészséggel!
Kérjük kövess minket! Számodra csak egy kattintás,
de nekünk a világot jelenti! 🙂