SzínesVilágjáró

Így fog kinézni a szálloda, ami a vízen forogva lesz képes energiát termelni

1 perc olvasás
Fotó: Hayri Atak

Nem csak az informatikában, vagy az autóiparban, hanem már az építőiparban is jelentős változások tapasztalhatók. Gondolunk itt a különböző egységek energetikai megújulására is, ami néhány éve még szinte teljesen elképzelhetetlen volt. Bárki gondolta volna, hogy egyszer a vízre épül majd egy szálloda, ami a saját tengelye körül forogva lesz képes energiát előállítani?!

Pedig ez valóban így fog történni. A hotel működési elve rendhagyó technológiára épül: egy nap alatt egy kört tesz meg a tengelye körül, így állítja elő a működéséhez szükséges áramot. Az öko szállodát Katarban tervezik megépíteni, de nem lesz rögzítve, ezért bármikor odébb lehet majd hajózni vele. – írja a Rakéta.

A Hayri Atak építészeti iroda tervei alapján a szállodában összesen 152 szoba kap helyet, mindemellett pedig luxuskörülmények között élvezhetjük a pihenés napjait. Medence, éttermek stb., de ahogy már említettük, ezeknek a működtetését maga a hotel energiatermelése biztosítja majd.

[custom-related-posts title=”Láttad már?” none_text=”None found” order_by=”title” order=”ASC”]

A hotel huszonnégy óra alatt tesz meg egy teljes fordulatot, de nem ez az egyetlen beépített technológia, amely villamosárammal látja el az épületet, a sétányon található 55 szélerőmű is hozzájárul, egyenként 25 kW energiával, az önellátó működéséhez.

A megújuló, és abszolút környezetbarát egység minden egyes pontja a megújulás eszménye alatt készült. A tető például szintén forog majd, emellett pedig képest lesz esővizet is gyűjteni, amivel a hotel körül található növényeket öntözik majd.

Érdekelnek a tervek?




Kapcsolódó bejegyzések
Színes

Négy tipp a ruhák színeinek színpompás összehangolására

3 perc olvasás
A megfelelő színkombinációk kiválasztása ruházatunkban döntő jelentőségű, lévén az összhatásnak köszönhetően egyfajta kisugárzás jön létre, amit a külső szemlélők pontosan érzékelnek. Ráadásul…
DivatSzínes

Mitől lesz egy eljegyzési gyűrű különleges?

5 perc olvasás
Nincs két ugyanolyan kapcsolat: minden kötelék egyedi és páratlan e világon. Ha pedig egy ilyen egyedülálló kapocs alakul ki két ember között,…
Színes

Az illatok szerepe a divatban és a stílusban

2 perc olvasás
Minden stílusnak megvan a maga illata? Ez így nyilván nem igaz, de az már annál inkább, hogy minden embernek megvan a maga…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!