Életmód

A pozitív emberek 7 titka

3 perc olvasás

Mindannyiunk környezetében vannak olyan pozitív emberek, akik varázslatos módon mindig vidámak, folyamatosan pörögnek, kedvesek, lelkesek és a legkiábrándítóbb helyzetben is tudnak mosolyogni. Szeretnéd tudni a titkaikat? Akkor cikkünk egész biztosan neked íródott.

Így váljon belőled is pozitív ember

1. Tudják, hogy kimondott szavaiknak ereje van

Éppen ezért tartózkodnak a negatív kijelentésektől: nem arra koncentrálnak, amit nem szeretnének, hanem arra, amit igen. Éppen ezért a NEM, a NINCS és hasonló szavak mintha hiányoznának a szótárukból. Például, ha betegek, nem azt mondják, hogy „Nem szeretnék beteg lenni”, hanem azt, hogy „Egészséges akarok lenni”. Ugye, mennyivel pozitívabb az utóbbi állítás? És gondoljunk csak bele: az orvosok szerint is azok a páciensek, akik minden erejükkel szeretnének meggyógyulni, még akár a daganatos betegségeket is képesek lehetnek legyőzni. Egyszerű a képlet: amire több figyelmet fordítunk, annak van nagyobb esélye bekövetkezni.

2. A pozitív a pozitívat vonzza, és ezzel ellentmondanak a fizikának

Olyan emberek társaságát keresik elsősorban, akik hasonlóan pozitív gondolkodásúak. A folyton panaszkodó, bosszankodó embereket pedig inkább kerülik. Persze, ha ez nem lehetséges, akkor legfeljebb végighallgatják az illetőt, ha muszáj – okosan bólogatva közben -, és gondolatban pedig próbálnak tudomást sem venni a hallottakról. Úgy vannak vele, hogy az idejüket inkább a bizakodó, mindig előre tekintő, céltudatos környezetükkel töltik, akikkel együtt tudnak inspirálódni, élményeket gyűjteni, nevetni, feltöltődni. De nincs igazuk?

3. A negatív gondolat az ő fejükbe is beférkőzik néha…

…viszont megtanulták, hogyan kezeljék őket. Amint érzékelik, hogy egy rossz gondolat suhan át az agyukon, rögtön „megnyomják a törlés gombot” és átfogalmazzák az adott problémát, helyzetet. Egy váratlan helyzetben elég lehet sokszor csak annyi, hogy arra koncentrálnak például: „Minden a lehető legjobban menjen” vagy „Minden szempontból a legkedvezőbb megoldás szülessen”, stb.
Mernek hinni abban, hogy a kedvezőtlen vagy annak látszó események ellenére is velük jó dolog történhet. És amikor megtörtént, hálát is adnak érte. A hála pedig minden esetben megtöbbszörözi a jó dolgokat, próbáld csak ki!

4. A pozitív ember előbb vet, utána arat

Befektetni időt, energiát, kedvességet, jóságot mind-mind busásan megéri nekik, hiszen az élet kamatostól visszafizeti mindazt, amit másoknak vagy másokért tettek. (Persze, ha valaki kevésbé jóindulatból cselekszik, ő is megkapja méltó „jutalmát.”) Viszont tudják, hogy előre tartani a markukat a fizetségért – mielőtt bármit is adtak volna – olyan, mintha a sült galambra várnának.

5. Figyelmüket folyamatosan a célkereszten tartják

A pozitív, sikeres emberek egyik legfőbb ismérve az, hogy mindig vannak elérendő céljaik, és minden erejükkel azokra koncentrálnak. Egy idő után ezt olyan szintre fejlesztik, hogy nincs az a negatív szemléletű ember, aki kizökkentené őket.
Ezt segítendő gyakran tapétázzák ki a lakást a céljaikat jelképező képekkel, idézetekkel, de ha megnézed a laptopjuk vagy a telefonjuk hátterét, szintén efféléket láthatsz.

6. Naponta olvasnak és tanulnak

Motivációjuk fenntartásáért, és mert tudják, hogy az okos döntésekhez friss fej kell, agyukat is állandó edzés alatt tartják. A pozitív emberek motivációs és szakmai könyveket olvasnak, videókat néznek, előadásokat hallgatnak. A pozitív emberek számára az önismeret, a személyiségfejlesztés és tudásuk elmélyítése ezáltal minden napos rutinjukká vált. Kezdetnek már néhány jól irányzott, találó idézet is lendületet adhat egy nyűgös reggelen, próbáld csak ki!

7. A pozitív gondolkodás elsajátítható

A pozitív gondolkodású emberek ismerik a „Tyúk-módszert”, mivel egy kotlóstyúk is három hétig ül a tojásokon, mire azokból kibújik a kiscsibe. Ilyenformán elegendő egy szokást 3 hétig minden nap gyakorolni ahhoz, hogy szokássá váljon. Érdemes mondjuk azzal kezdeni, hogy a nap végén átgondolod, hogy mi minden jó dolog történt veled, és egy füzetbe, naplóba feljegyzed azokat, ez már önmagában segít a pozitív dolgokra koncentrálnod. A fentebb olvasottakat is szépen beiktathatod a mindennapjaidba, akár lépésről lépésre: nem muszáj azonnal.




Kapcsolódó bejegyzések
Életmód

Kollagén hatása az ízületekre

3 perc olvasás
A kollagén fogyasztása nemcsak a bőrünkre hathat pozitívan, a kollagén hatása az ízületekre, ínakra, porcokra, csontokra is kiemelkedő lehet. Ezt a fehérjét…
Életmód

Ránctalanítás műtéti beavatkozás nélkül – ez lehetséges?

2 perc olvasás
A ráncfelvarrás sokak életében egyet jelent az elkerülhetetlennel, vagy éppen azzal a rémálommal, amit soha nem akarnának a magukénak tudni. Akkor inkább…
ÉletmódSzínes

Alig várod a nyarat? Készülj fel rá már most!

2 perc olvasás
Bár a naptár szerint még jó sokat kell aludni a várva várt nyaralásig vagy a strand kellékek indokolt előkerüléséig, te mégis sóhajtozva…
Légy tagja az elit klubnak!

Értesülj elsők között a legújabb bejegyzéseinkről!